Publicitat
Publicitat

Les escoles celebren La Castanyada 2021

Les escoles Empúries i Esculapi celebren la tradicional Castanyada, ho fan amb grups estables i sense pares. Però amb danses, degustació de castanyes i festa.

Com cada final de mes d'octubre, les escoles de l'Escala celebren una de les festes típiques de la tardor, La Castanyada. Una activitat que molts nens només gaudeixen a l'escola, ja que a casa no fan castanyada. Una activitat que les escoles potencia cada vegada més, ja que amb l'arribada del Halloween molts joves prefereixen disfressar-se que menjar castanyes, moniatos i panellets. 

Aquest any els dos centres han apostat una vegada més per una celebració adaptada a les mesures covid, és a dir, amb grups estables, danses i sense pares. L'Escola Empúries va dividir la jornada en dues parts, al matí amb un grup de joves que van ballar i menjar castanyes agrupats per grups estables de classes i a la tarda la resta d'alumnes del centre van seguir el mateix patró. Els encarregats de coure les castanyes, van ser un grup de pares i mares de l'escola.

Pel que fa a l'Esculapi es va optar per una celebració la tarda de divendres amb tots els alumnes del centre agrupats per grups estables. Mentre un grup de pares i mares feien les castanyes, els nens ballaven a la pista. 'M'agrada la tardor', 'El Patatuf' o el Ball de bastons van ser algunes de les propostes que es van poder veure. Després de les danses, arribava el berenar amb una bossa de castanyes per a cada nen. 

Una jornada carregada de festa, que va deixar imatges de tradició i diversió als dos centres.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar