Publicitat
Publicitat

Demà nova jornada de donació de sang al CER

Últimes places disponibles per donar sang demà dijous, de 5 de la tarda a les 9 del vespre al CER. El Banc de Sang i Teixits de Catalunya ha organitzat una nova jornada per recollir sang. Es calcul·la que es necessiten mil bosses diàries. 

La donació de sang és un acte solidari i de participació ciutadana. Per al donant només és un moment, mentre que per a molts malalts pot suposar la vida. Per aquest motiu, el Banc de Sang i Teixits organitza jornades de donació de sang arreu del territori. 

Les transfusions als hospitals han pujat respecte a l'any passat i és per això que calen més donacions per garantir els tractaments i la sang per les intervencions quirúrgiques. I és que la transfusió de sang o dels seus derivats s'ha convertit en una part imprescindible en l'actual assistència sanitari. Per altra banda, els hospitals estan recuperant presencialitat i s'estan recuperant les intervencions quirúrgiques que es van haver de deixar de fer per la Covid i per això, calculen que són necessàries 1.000 noves bosses de sang diàries. Mentre que fa un any, en calien prop de 800.

Els escalencs i escalenques que vulguin donar sang, demà tindran una nova oportunitat per fer-ho. Serà a la tarda entre les 5 i les 9 del vespre al CER. Pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 70 anys que pesi més de 50 quilos.

Per tal de gestionar les donacions, cal demanar hora a través del portal web: www.donarsang.gentcat.cat. Per accedir al recinte els dies programats caldrà portar un document d'identitat.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar