Publicitat
Publicitat

Aquest any no hi ha gran recapte a l'Escala

El banc d'aliments convoca un nou Gran Repacte per al cap de setmana del 19 al 21 de novembre. Enguany no es recolliran aliments físicament sino que es demanaran donacions de diners a les caixes dels supermercats participants. L'Escala no farà el desplegament d'anys anteriors, perquè ja no ofereix el servei de distribució d'aliments, substituït per la targeta moneder.

La substitució del servei de distribució d'aliments que oferia fins l'hivern passat l'Ajuntament de l'Escala, pel servei de targeta moneder, serà el motiu pel qual l'Ajuntament de l'Escala no coordini a nivell local la recollida del Gran Recapte d'enguany. El Banc dels Aliments ha començat ja la campanya per a comprometre voluntaris que vulguin col·laborar en la campanya que se centrarà, com l'any passat, no pas en recollir aliments a les sortides dels supermercats sinó en demanar donacions de diners a favor del Banc dels Aliments.

 Des de l'esclat de la pandèmia de Covid-19 el percentatge de població en situació de pobresa seversa ha augmentat a Catalunya fins el 6,2%. És el segment de població al qual es vol ajudar amb campanyes com la del Gran Recapte. Es requereixen voluntaris/es que puguin estar en un punt de recollida destacat, el divendres 19, el dissabte 20 i el diumenge 21 de novembre.A l'Escala, els aliments que es recollien cada any a través del Gran Recapte s'emmagatzemaven a l'Escala mateix per al seu posterior lliurament a través del Servei de Distribució d'Aliments entre la població més necessitada, previ informe de l'àrea de Serveis Socials. Ara tot això es canalitza a través de la targeta moneder.

Amb tot, això no treu que el Banc dels Aliments ha engegat la dinàmica per al Gran Recapte del 19 al 21 de novembre. Qui vulgui col·laborar-hi com a voluntari cal comunicar-ho directament al Banc dels Aliments. les donacions que es rebin serviran per a comprar aliments nutritius de llarga durada com oli, llet, conserves de peix i llegums cuites.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar