Publicitat
Publicitat

Demà arrenca la campanya de vacunació de la grip a la Sala Polivalent

L’ABS de l’Escala demà comença la campanya de vacunació contra la grip sense cita prèvia a la Sala Polivalent. Es dirigeix a tota la població de l’àrea bàsica de salut que té 60 anys o més i, per evitar aglomeracions, s’ha assignat un dia per a una franja d’edat concreta. Els majors de 70 anys també se'ls oferirà la 3ra dosi de la vacuna contra la Covid-19.

Demà arrenca la Sala Polivalent la campanya de vacunació de la grip que s'allargarà fins l'11 de novembre a tota la població que depengui del CAP de l'Escala. Aquesta campanya es dirigeix a més de 4.000 persones i per tal d'evitar aglomeracions s'ha distribuït les franges d’edat en dies i horaris concrets. Són els següents: Dimecres 27 d’octubre al matí (de 9 h a 14 h), de 65 a 69 anys A la tarda (de 16 h a 19.30 h), de 60 a 64 anys Dimecres 3 de novembre al matí (de 9 h a 14 h), de 85 anys en amunt i s’oferirà, també, la 3a dosi anticovidDijous 4 de novembre a la tarda (de 15 h a 19.30 h), de 70 a 75 anys, també se'ls oferirà 3a dosi de la vacuna de covid.Dimecres 10 de novembre al matí (de 9 h a 14 h), de 76 a 79 anys, també s’oferirà 3a dosi anticovidI finalment, dijous 11 de novembre al matí (de 9 h a 14 h), de 80 a 84 anys i s’oferirà 3a dosi anticovid.

Pel que fa als usuaris més joves de 60 anys amb factors de risc es vacunaran com sempre sol·licitant cita prèvia al Centre d’Atenció Primària Moisès Broggi de l’Escala. La campanya començarà també el 27 d’octubre i acabarà o bé a finals del mes de desembre o bé quan s’esgotin les dosis disponibles. Pel que fa a la resta de municipis de l’Àrea Bàsica de Salut de l’Escala el funcionament de la vacunació serà com el dels altres anys. Els usuaris majors de 60 anys o amb factors de risc han de contactar amb el seu dispensari de referència per a demanar hora o desplaçar-se a la Sala Polivalent de l’Escala per a rebre la vacuna antigripal, en el dia assignat per a la seva franja d’edat. 

Els experts asseguren que aquest any la grip tindrà més presència que l'hivern passat. Pel que fa també a la vaccinació amb la vacuna anticovid, asseguren que les dues vacunes alhora ja s'han posat en altres països sense problemes, i només es punxarà la dosi de reforç de la Covid si han passat sis mesos de l'última. Cal recordar que els virus gripals canvien contínuament. Per aquesta raó cal posar-se la vacuna cada any, ja que el vaccí es prepara per protegir contra els virus que arribaran aquell hivern. El seu efecte dura un any aproximadament i s’elabora a partir de virus gripals morts, per això mai no pot produir la malaltia, només molèsties locals lleus.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar