Publicitat
Publicitat

Desavinences per les bonificacions de les ocupacions de via pública

L'Ajuntament manté que bonificarà part de la taxa per ocupació de la via pública, però que no pot confirmar el percentatge fins a tenir l'informe tècnic que s'està realitzant. Contradiu, amb això, la nota on ERC denuncia que els locals ja hagin rebut la carta de liquidació per valor del 100% de la taxa.

L'estiu de l'any passat els locals que ocupen la via pública amb terrasses van ser compensats amb la possibilitat d'ocupar més metres i amb una bonificació del 75% de la taxa corresponent. Aquest any 2021, que encara s'han mantingut -de fet fins la setmana passada- restriccions horàries o d'aforament, els locals han pogut també ocupar més metres. I rebran també bonificació, tal i com es reflecteix a les ordenances municipals. A hores d'ara, passada la temporada turística, els tècnics municipals tenen damunt la taula l'elaboració d'un estudi econòmic-financer que la de concretar quina és la bonificació que es pot aplicar. 

Aquest procés ha estat criticat des del grup municipal d'ERC, entenent que  genera incertesa als propietaris o llogaters de locals amb ocupació de via pública que hauran hagut de passar tota la temporada sense saber si se'ls bonificaria part de la taxa ni quin tant per cent se'ls bonificaria si fos així. De fet, ja en el ple de juny, els republicans van ser l'únic grup que votar en contra de l'ajornament de la liquidació fins a finals de temporada turística precisament perquè no es concretava quin tipus de bonificació s'aplicaria. Encara al ple d'octubre, dia 4, van tornar a preguntar sobre el tema.

ERC tem que el govern vulgui cobrar enguany el 100% de l'ocupació, sense bonificacions.

Des del govern es reconeix que s'ha enviat una primera liquidació, en base a les ocupacions de via del padró de 2019, l'últim estiu abans de pandèmia, i que quan es tingui el càlcul que surti de l'informe tècnic que ara s'està preparant, es generarà la bonificació sobre el total de metres de via pública ocupats, no només sobre l'ampliació.

El regidor responsable del tema de les ocupacions, reitera que la bonificació és sobre el total ocupat i replica a ERC dient que la seva nota no fa res més que alarmar de forma innecessària els comerciants i que han mostrat manca de responsabilitat. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar