Publicitat
Publicitat

Primers dies de treball del projecte Maresia, guanyador de la beca de tardor

Azucena Moya i Maria Alzamora ja s'han instal·lat a la Casa Forestal de Sant Martí d'Empúries. Son les guanyadores de la 23a Beca de tardor amb el projecte Maresia, un projecte d'investigació sensorial a través del vídeo art i la dansa.

"Maresia" és un mot inventat que es refereix a l'olor del mar. I és també el títol del projecte amb el qual Azucena Momo i Maria Alzamora volen evocar, a través del vídeo art i la dansa, una atmosfera carregada d'allò que no es veu a través de la pantalla: les olors, la temperatura i la humitat de l'aire...El projecte s'ha pensat per anar-lo desenvolupant en tres fases. Una primera és la de recerca. Recerca de la tradició literària vinculada a les històries de pescadors, a llegendes de l'Escala i a tot allò relacionat amb el mar Mediterrani i la literatura catalana. La segona fase serà la investigació de camp per anar fent un recull d'imatges que sedueixin a nivell visual però també físic, rítmic. I en una tercera fase, la creació-edició on es buscarà la manera de lligar una dramatúrgia dansística vinculada a la literatura i a les seves imatges.Azucena Momo, és ballarina i Maria Alzamora, fotògrafa. Estan instal·lades des de fa pocs dies a la Casa Forestal, on residiran durant dos mesos per a desenvolupar el projecte "Marasia". Només d'arribar, s'han començat a amarar de l'entorn i la olor del mar, a mode d'esponja per recollir elements que reflectirà el projecte.

Poder gaudir de dos mesos per a desenvolupar el projecte és una temporalitat per a poder realment amarar-se i descobrir allò que en el projecte està tot just esbossat.

Tot plegat s'ha de traduir en una exposició de vídeo-art en la qual traspui tot el que aquestes dues artistes han captat durant els dos mesos d'estada a la Casa Forestal. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar