Publicitat
Publicitat

El Club de Vela La Ballena Alegre serà la seu de 3 campionats internacionals

 El Club de Vela La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador serà la seu de la 23a edició del Hobie Cat 16 Worlds 2022, del Windsurfer European Championship 2022 i de l'Optimist World Championship 2023. Ho ha presentat en el marc del Saló Nàutic Internacional de Barcelona. 

Esport i destinació turística van estretament lligats i el Club de Vela La Ballena Alegre, s'hi ha consolidat amb el pas dels anys havent organitzat més de vint edicions del Circuit Professional de Windsurf i els recents èxits organitzatius en els Campionats d'Europa i del Món de catamarans. El club ha confirmat la celebració dels mundials de Hobie 16 el 2022 i Optimist en 2023 a la Costa Brava, identificant la Badia de Roses com un dels millors spots per practicar esports nàutics com la vela. 

Després de més de 37 anys i 22 edicions celebrades al voltant de el món, l'arribada del 23a Hobie 16 Worlds confirma la Costa Brava com una destinació turística de vela de primer nivell mundial. Els Hobie 16 Worlds són reconeguts per les seus on han estat organitzats en el passat, totes elles fàcilment identificables com a destinacions turístiques paradisíaques com Fiji, Riviera Maya i Santa Maria a Mèxic, Nova Caledònia, Tahití i Hawaii, entre d'altres. En les seves 22 edicions anteriors, només ha passat per Europa en dues ocasions, a Holanda i l'última vegada a Sotogrande, a Cadis, el 1997, fa més de vint anys. 

La classe Hobie 16 compta amb més de 50 anys d'història i centenars de milers de navegants arreu de món. Les seves competicions i activitats gaudeixen del lema "Hobie way of life", el qual porta intrínsec gaudir de les jornades de competició, ja que és l'única classe de vela que es desenvolupa amb els mateixos vaixells per a tots els regatistes, fabricats i customitzats especialment per a l'ocasió, amb veles de colors cridaners. 

El Campionat del Món d'Optimist és l'esdeveniment de vela infantil de més projecció internacional, amb la participació de regatistes procedents de fins a 65 nacionalitats diferents. Per a una millor planificació logística de l'esdeveniment de 2023, el Club de Vela La Ballena Alegre, en estreta col·laboració amb el Club Nàutic l'Escala, organitzen els WindBA - Costa Brava - Pre worlds 2022, un esdeveniment de caràcter invitacional que serà de ben segur una gran oportunitat de millora tècnica per als joves regatistes nacionals. 

El recent ressorgiment de la classe Windsurfer tindrà també un motiu de pes per La Ballena Alegre, confirmant l'organització del "Windsurfer European Championship 2022" a Sant Pere Pescador aquest pròxim estiu. El windsurf ajunta un concepte de navegació que s'inspira en l'inici del windsurf en els anys 80 però amb materials i tecnologies actuals, aglutinant variades i diverses generacions de windsurfistes de totes les edats. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar