Publicitat
Publicitat

El MAC Empúries commemora els 75 anys dels Cursos d’Arqueologia

El Museu d’Arqueologia de Catalunya commemora els 75 anys dels Cursos d’Arqueologia d’Empúries. Ho fa amb un acte que vol homenatjar a tots els participants que, com a alumnes o com a professors, han fet possible el seu desenvolupament al llarg d’aquests anys.

El Museu d’Arqueologia de Catalunya commemora enguany els 75 anys dels Cursos d’Arqueologia d’Empúries, els de més àmplia trajectòria al món de l’arqueologia peninsular. Amb motiu d’aquest aniversari, la seu del MAC a Empúries ha programat durant l’any 2021 diversos actes commemoratius, que es van iniciar durant el passat mes de juny amb la celebració d’una taula rodona del Passat, present i futur dels Cursos d’Arqueologia d’Empúries.

Com a cloenda dels actes commemoratius, aquest cap de setmana s'ha celebrat una jornada especial on s'ha convidat als participants de les diferents edicions, així com a representants de les diverses institucions que han estat històricament vinculades a aquesta iniciativa. Un aniversari on ha assistit prop de 200 alumnes, entre ells l'escalenc Domingo Gamito l'únic supervivent de la primera edició l'any 1947. Una jornada on s'ha destacat la importància d'aquests cursos d'arqueologia, l'interès que desperta entre els estudiants i la importància de seguir apostant per ells.

El catedràtic Josep Maria Nolla ha estat l'encarregat d'explicar l'evolució i la història d'aquests tres quarts de segle consecutiu dels cursos d'arqueologia. Destacant i elogiant la seva durabilitat i també el saber fer allarg del temps.

El director del MAC, Jusèp Boya i la directora general de Patrimoni Cultural, Elsa Ibar, coincidien en manifestar el compromís de continuar i potenciar els cursos.

L’alcalde de l’Escala, Víctor Puga, tancava l'acte potenciant el vincle Empúries - L'Escala i la necessitat de treballar conjuntament per seguir avançant amb nous projectes..

Durant l'acte també es gaudia de l'actuació musical de Carles Coll Costa, Carles Coll Bardés i la rapsoda Maria Rosa Oliveras. Un videoresum dels 75 anys dels curos i el sopar còctel tancava la jornada festiva.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar