Publicitat
Publicitat

Aquest cap de setmana Jornades Europees de Patrimoni

Des de fa tres dècades, les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya conviden a descobrir el patrimoni històric i cultural del nostre país. L'Escala hi participa des de la primera edició, per aquest any s'han programat dos actes centrals i les tradicionals jornades de portes obertes a tots els museus del municipi. 

Un any més, Catalunya celebra les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa que té lloc, ininterrompudament a Catalunya, des del 1991. Per tant aquest any les jornades celebren trenta anys i ho fan com sempre obrint les portes dels museus, associacions i entitats culturals d'arreu del territori. Durant tot aquest cap de setmana, es podran gaudir d'activitats especials organitzades per descobrir el patrimoni català: portes obertes, visites guiades, concerts, activitats i tallers familiars. Ho farà sota el lema 'Un patrimoni per a tothom'. 

 

A l'Escala fa anys que se celebren les Jornades, de fet ho fa des de fa trenta anys, programat portes obertes de tots els seus espais culturals i des de fa un temps participant activament amb propostes especials durant el cap de setmana. A l'edició del 2021 el MAC Empúries ha preparat per dissabte dia 9 a les 11 del matí 'Arqueologia, explorant el passat' una proposa per descobrir el terreny com és una excavació arqueològica, quines tasques s'hi realitzen, quines eines i tecnologia es fan servir, com es tracten i manipulen les troballes d'objectes arqueològics i quins processos se segueixen a l'hora d'excavar un jaciment. Una activitat per la qual queden poquíssimes places, els interessats en participar han d'enviar un correu a macempuries.cultura@gencat.cat. Des de l'Ajuntament amb col·laboració amb el MAC Empúries és proposta un espectacle de dansa i poesia a Sant Martí d'Empúries, el mateix dissabte a les 12 del migdia. 

 

L'aforament per aquesta activitat és limitat, per tant és imprescindible fer reserva prèvia a inscripcions.lescala.cat o en el cas d'Empúries al correu macempuries.cultura@gencat.cat.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar