Publicitat
Publicitat

Es celebra la jornada professional sobre l'indústria anxovera de l'Escala

La jornada professional de la Festa de l'Anxova reivindica aquest peix com a producte únic i amb gran valor afegit gastronòmic, cultural i turístic. L'anxova com a marca de l'Escala. L'Alfolí de la Sal va acollir xerrades amb professionals de l'anxova i restauradors i es va tancar l'acte amb un tastet de 4 tapes eleborades amb anxova. 

En el marc de la 30a festa de l'Anxova, l'Alfolí de la Sal ha acollit una jornada professional de reflexió sobre l'anxova. L'anxova de l'Escala és un producte únic, amb gran valor afegir a nivell tant gastronòmic, com cultural, patrimonial, històric i turístic. Tots aquests punts es van tractar a les diferents taules rodones que es van oferir, conduïdes pel gastrònom Pep Palau.

El primer dels diàlegs va tractar “El relleu generacional en la indústria anxovera”, amb un representant de cadascuna de les empreses locals de la Unió de Saladors Històrics d’Anxova de l’Escala: Enric Fanlo (Anxoves de l’Escala), Marc Moner (Anxoves El Xillu), Rosa Hostench (Anxoves Solés) i Martí Callol (Anxoves Fill de J.Callol i Serrats).

El segon diàleg, sobre “El valor del producte local a les nostres cuines”, ha comptat amb dos saladors d’anxova, Enric Fanlo i Rosa Hostench i el xef Quim Casellas, del restaurant Casamar, de Llafranc, amb una estrella Michelin.

El darrer diàleg, sobre “El valor de l’anxova com a recurs cultural, gastronòmic i turístic”, ha reunit a l’arqueòleg Quim Tremoleda, la guia turística Romina Ribera i dos saladors d’anxova Marc Moner i Martí Callol.

Les conclusions dels debats van ser recollides per l'historiador i periodista gastronòmic Jaume Fàbrega.

La jornada es completava amb la degustació de 4 tapes anomenades “4 maneres de tastar l’anxova”, a càrrec del xef Jordi Sabadí, cuiner del restaurant El Roser 2 i Rafel Sabadí, sommelier del wine bar Uain.

Aquesta jornada perseguia esdevenir un espai de debat, reflexió i creació de sinergies entre producte i territori per desenvolupar experiències innovadores dins el món del turisme enogastronòmic i cultural de la Costa Brava. 

La jornada, pròximament, es podrà veure íntegrament per Canal 10 Empordà.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar