Publicitat
Publicitat

La cultura mallorquina, convidada a la 3a Vila del Llibre

Presenten el programa de la 3a Vila del Llibre de l'Escala, que el mes de març passat la pandèmia va fer posposar fins ara. Tindrà lloc el cap de setmana del 16 i 17 d'octubre amb la cultura de Mallorca com a convidada d'honor. Una marató de lectura de l'Odissea d'Homer a l'àgora d'Empúries ésuna de les novetats destacades.

Mallorca desembarcarà aquest mes d'octubre amb tot el seu potencial cultural i literari a la tercera edició del festival l'Escala - Vila del Llibre. Serà la primera de les tres peces del cicle dedicat a la Mediterrània. Aquest 2021, Mallorca; l'any vinent, a València; i el 2023 a la Catalunya Nord i l'Alguer.

L'opuscle sobre la relació epistolar entre Caterina Albert i Maria Antònia Salvà es converteix en la primera publicació editada per la Vila del Llibre. L'intens programa d'activitats comptarà amb destacades figures del panorama literari actual.

Per aquest any es preveu una especial atenció a la poesia. En aquest sentit s'obrirà un escenari a la Mar d'en Manassa per a recitals poètics. I s'ha programat també una marató de lectura des de l'àgora grega d'Empúries. Lectura pública d'una obra mítica com l'Odissea d'Homer.

Enguany es compleixen cinc anys des de la creació de la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya. Aniversari que es commemora amb l'exposició fotogràfica "Una vila d'autor" de l'escriptor i fotògraf Xulio Ricardo Trigo. S'instal·larà a la casa del Gavià i serà visitable durant tres setmanes.

Pel que fa a espais, el centre neuràlgic de la Vila del Llibre continuarà essent tot l'entorn de La Platja. Però a diferència de l'any passat es potencien grans espais on el públic pugui respectar les mesures anti-covid encara vigents més que no petits espais com en les dues edicions anteriors. La Punta, la Mar d'en Manassa i l'Àgora grega d'Empúries seran els principals escenaris que se sumen a La Vila del llibre.

L'acte central d'aquesta tercera edició serà el concert de Miquela Lladó, cantant mallorquina, el vespre de dissabte.

L'acte de cloenda d'aquesta vila del llibre ja marcarà un enllaç amb l'edició de l'any vinent, on Mallorca passarà el testimoni a València, segon capítol del cicle literari de la Mediterrània. Serà diumenge a les set de la tarda, a l'Alfolí de la Sal. El programa complet d'aquesta tercera edició ja es pot consultar al web viladelllibre.cat



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar