Publicitat
Publicitat

Primera assemblea participativa pel nou POUM

Primers passos del procés participatiu del POUM. Amb l'assemblea d'ahir al vespre, s'obre la porta perquè els veïns hi diguin la seva. Una opinió que completarà el procés més tècnic de redacció del nou plantejament urbanístic del municipi.

Més de mig centenar de veïns de l'Escala van assistir ahir al vespre a la primera assemblea participativa convocada per l'Ajuntament en el marc dels treballs de redacció del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. En aquesta assemblea es va explicar l'estat dels treballs d'aquest procés iniciat el mes de març de 2016. L'actual document de planificació municipal, el PGOU, fa pràcticament tres dècades que va ser aprovat (inicialment el 1987, definitivament el 1993) i s'ha fet cada cop més necessària la seva renovació. 

L'elaboració del nou POUM consta de sis fases, de les quals ja s'han superat les tres primeres (encàrrec dels treballs, fase d'anàlisi i fase de diagnosi). i amb l'etapa de la participació ciutadana es completarà la de fixació de criteris i objectius. Després quedarà l'elaboració de l'Avanç de planejament, previ a l'última fase, la redacció final del POUM.

A l'assemblea d'ahir, el tècnic d'urbanisme municipal, Joaquim Ginesta, va fer una exposició de tots aquells condicionants i directrius legals sota les que cal emmarcar l'elaboració del nou POUM. Entre aquests, va mostrar gràficament la superposició dels plànols de zones afectades per la Xarxa Natura 2000, el Pla Director del Sistema Costaner, el Pla Territorial de les comarques gironines o el Pla Director Urbanístic dels Sòls No Sostenibles, entre d'altres. Això fa que el desenvolupament futur urbanístic del municipi sigui molt limitat.

El procés participatiu engegat ahir persegueix com a objectiu principal el d'incloure el criteri ciutadà a la documentació de caràcter tècnic. En un context general de gran polarització política, les sessions de l'assemblea i els tallers posteriors incorporen una voluntat pedagògica i de consens. Els treballs de participació ciutadana són coordinats per l'empresa Neàpolis.

Després de l'assemblea d'ahir, avui s'ha obert una enquesta o qüestionari online a través del weg poum.lescala.cat. Hi poden participar tots els veïns de l'Escala i aquells no empadronats per amb relació estreta amb el municipi per qüestions laborals, educatives o altres. Estarà oberta fins el 28 d'octubre. En el transcurs de l'octubre s'han convocat també els tres tallers participatius. El dijous 14, el de caire social; el 21, l'econòmic i el 28 l'urbano-territorial.L'assemblea es convocarà encara dues vegades més. Una després de l'aprovació de l'Avanç del pla i l'altra després que el ple aprovi inicialment el POUM.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar