Publicitat
Publicitat

Es presenta una nova edició de la Festa de l'Anxova

La Festa de l’Anxova de l’Escala incorpora una jornada professional sobre l’anxova com a producte turístic. Els cuiners dels restaurants Disfrutar i Compartir rebran l’Anxova d’Or. El pintor Lluís Roura serà el pregoner.

La Festa de l’Anxova de l’Escala celebra aquest any la 30a edició i ho fa incorporant el dilluns dia 4 d'octubre la jornada professional “Anxova 5.0.La Re-Evolució generacional en la indústria artesanal i la immersió de l’anxova dins el món del turisme”.És organitzada per l’Ajuntament de l’Escala amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i la Unió de Saladors Històrics d’Anxova de l’Escala. Aquesta jornada vol esdevenir un espai de debat, reflexió i creació de sinergies entre producte i territori.El conduirà el gastrònom Pep Palau i en traurà conclusions l'historiador i periodista gastronòmic Jaume Fàbrega.El primer dels diàlegs serà sobre “El relleu generacional en la indústria anxovera”, el segon sobre “El valor del producte local a les nostres cuines” i el tercer sobre “El valor de l’anxova com a recurs cultural, gastronòmic i turístic”.En la jornada també hi participaran els germans Jordi i Rafel Sabadí.La jornada se celebrarà el dilluns 4 d’octubre, just l’endemà de la celebració de la Festa de l’Anxova que, com és habitual, es farà el primer diumenge d’octubre.

El pregoner d’aquest any serà el pintor Lluís Roura i l’Anxova d’Or la rebran els tres cuiners dels restaurants Compartir  i Disfrutar.Satisfacció també des dels productors escalencs, que han volgut donar les gràcies a tots aquells que participen en el procés de pesca i elaboració de l'anxova.El dissabte dia 2 d’octubre també s’ha inclòs a la programació de la Festa de l’Anxova el concert “Tornaveus: Polifonia tradicional”, del IV Cicle de Cançó Popular d’Arrel i Amb Salero.

Nofaltarà la Ruta de la tapa de l'anxova, que començarà el dia de la festa i s'allargarà fins mitjans d'octubre per donar temps a tastar totes les tapes amb tranquilitat.

Com és habitual, les persones que facin la ruta poden anar segellant un “passaport” a mesura que van tastant les diferents tapes, i `podran participar a diversos sortejos.També es fa un concurs a Instagram amb les persones que pengin imatges de la ruta de la tapa amb les etiquetes #AnxovadelEscala i #visitlescala.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar