Publicitat
Publicitat

L'Escala celebra les Jornades d'estudi de la càtedra Víctor Català

L'Alfolí de la Sal acull aquest divendres les Jornades d'estudi de la Càtedra Víctor Català, sobre el context rural de l'obra de l'escriptora. El primer ponent ha estat el catedràtic de literatura catalana de la UAB, Enric Cassany. 

L'Alfolí de la Sal ha omplert totes les places disponibles en la primera ponència de les Jornades d'estudi de la càtedra Víctor Català, de la Universitat de Girona. Sota el títol 'De què parlem quan parlem de novel·la muntanyenca', la càtedra ha organitzat tot un seguit de ponències per aquest divendres. L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, a la presentació, ha recordat la cessió de l'obra de Víctor Català, per part de la família de l'escriptora, i que incloïa el manuscrit original de Solitud. 

Puga també ha destacat la càtedra malgrat les complicacions de la pandèmia. 

Tot seguit, ha estat el torn de la directora de la càtedra, Mita Casacuberta, qui ha explicat com s'ha adaptat la càtedra al temps de pandèmia. 

Al llarg del dia aniran passant diferents ponents per l'Alfolí de la Sal que ajudaran a contextualitzar la novel·la muntanyenca del segle XIX en l'actualitat. 

Enric Cassany, catedràtic de literatura catalana de la UAB, ha estat el primer conferenciant. Les Jornades d'avui, tot i ser dirigides a un públic molt concret, la càtedra pretén que pugui sortir projectes de difusió que arribin al públic general.

 

La càtedra segueix organitzant activitats, i serà a partir del 29 d'octubre i durant els tres divendres següents, quan es faran cicles de converses sobre literatura i ruralisme. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar