Publicitat
Publicitat

La cuina de l’Empordanet presenta “De la llotja a la cuina”

La cuina de l’Empordanet presenta “De la llotja a la cuina”. Entre els restaurants participants hi ha el Roser 2 de l'Escala. La iniciativa compta amb la col·laboració del Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava per tirar endavant diverses accions de valorització del peix local que ja estan realitzades o es troben en marxa.

El col·lectiu gastronòmic 'La Cuina de l’Empordanet' ha presentat a l’Espai del Peix de Palamós el projecte de valorització del peix de les llotges de la Costa Brava ‘De la Llotja a la Cuina’, una iniciativa que compta amb la col·laboració del GALP Costa Brava i és una operació cofinançada pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca. 

La iniciativa té diversos objectius com són incrementar el coneixement de les bondats gastronòmiques del producte de pesca local i, per tant, la seva demanda i valor de mercat; prestigiar els restauradors incidint en l’ús del peix i marisc de la Costa Brava; valoritzar una sèrie d’espècies pesqueres seleccionades en particular així com el conjunt de la pesquera en general; i, especialment, posar en valor la feina dels pescadors. 

Per tal de fer-ho possible s’han promogut diverses accions. En concret s’han editat 1.000 llibrets amb 17 receptes, cada una d’elles amb una espècie pesquera local com a protagonista i amb la signatura d’un dels cuiners del col·lectiu. Es podran trobar a diverses llotges i peixateries de la Costa Brava. A més, els assistents a la presentació van poder degustar tastets de tres dels plats del receptari. 

Una altre de les accions, són tres exposicions  del fotògraf Lluís Català. Dues d'elles es poden visitar a l'Escala, al Restaurant el Roser 2 i al MARAM. Mentre que l'altre es pot visitar a l'exterior del Port de Palamós. Són mostres que recullen el que han donat de si les trobades entre pescadors de la Costa Brava i xefs de la Cuina de l'Empordanet amb motiu del projecte. 

Al mateix temps, s'ha produït 17 vídeos que enregistren les converses entre pescador i cuiner mantingudes en aquestes trobades. Tots ells es poden trobar a la plataforma Youtube. 

Finalment, s’està presentant el projecte, tant pel que fa als vídeos com a les receptes a través de demostracions en directe, a diferents escoles d’hostaleria de la demarcació de Girona. En concret, aquesta setmana s’ha començat amb una sessió per als alumnes del Grau Mig de Cuina i Gastronomia i el Grau Superior de Direcció en Cuina l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà de Figueres.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar