Publicitat
Publicitat

La Festa de la Sal homenatja Miquel Bataller i el seu fill Xavier

La Festa de la Sal reconeix els fotògrafs Miquel Batallé i el seu fill Xavier. Han recollit en imatges 24 anys d'història d'aquesta celebració que recorda els inicis  de l'Escala amb la pesca com a mitja de subsistència i el naixement de la salaó.

La 24ena Festa de la Sal ha homenatjat el fotògraf Miquel Bataller i el seu fill Xavier, que des dels inicis han narrat amb reculls fotogràfics cadascuna de les edicions d'aquest esdeveniment que recorda els inicis pescadors i saladors del l'Escala.En un acte amb l'Alfolí ple de públic es recordava la figura de Miquel Bataller i s'entregava una placa al seu fill i un ram de flors a la seva esposa.Tant l'alcalde Víctor Puga com Lurdes Boix, ànima de la festa, van voler destacar el paper dels dos fotògrafs.De part de la família parlaven dos dels fills de Miquel Bataller, en Xavier i l'Albert.

L'alcalde Víctor Puga recordava també l'essència de la Festa de la Sal, nascuda l'any 1997 durant la celebració del tercer centenari de l'Alfolí.

L'acte es completava amb la presentació del llibre “Notes per a un manual de la pesca a l’Empordà”, de Francesc de Villanueva, amb edició  i estudis a cura d’Enric Prat, Pep Vila, Lurdes Boix i Alfons Garrido.Es tancava amb un concert de cançons marineres a càrrec de Samuel Arderiu.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar