Publicitat
Publicitat

La nova vida de l'atleta Aitana Radsma lluny de l'Escala

L'atleta Aitana Radsma ha canviat Ventalló per Pamplona. L'escalenca tenia ganes de compaginar estudis i competició i això ho ha trobat a Navarra. Aquesta setmana Radsma ha començat els entrenaments amb un grup d'atletes de la seva edat. A partir d'ara ja no entrenarà en un camp de futbol sinó al tartà.

Aitana Radsma buscava canviar d'aires i això ha fet. Ha deixat l'Escala per anar a viure a Pamplona. Ha estat el lloc escollit per l'atleta, ja que podrà alternar estudis i competició. A més, s'està entrenant, des d'aquesta setmana, amb un grup de la seva edat al tartà i no a un camp de futbol. Als primers dies haurà d'anar amb compte perquè en canviar de superfície és fàcil lesionar-se. El seu nou entrenador és François Beoringyan.

Cal recordar que l'escalenca ha quedat desena en el mundial sub-20 que s'ha fet aquest passat agost a Nairobi (Kenya). A les eliminatòries va quedar segona amb un temps de 13,64 i a les semifinals va ser quarta amb una marca de 13,68. Aitana no va poder accedir a la final.

La passada temporada, Aitana Radsma va ser tercera al campionat d'Espanya Absolut; campiona de Catalunya sub-20 en pista coberta; campiona de Catalunya absoluta en aire lliure; campiona d'Espanya sub-20 en pista coberta i aire lliure aconseguint el rècord d'Espanya amb la marca de 13,39; quarta a l'europeu de Tallin (Estònia) i la ja comentada desena posició en el mundial. Elena Poquet opina que algun dia veurem a l'Aitana a unes olimpíades.

I pel que fa a la seva germana Àfrica doncs també entrena a fora, en aquest cas a Amsterdam. Per motius laborals ha hagut de marxar de Catalunya.

Any de canvis per a les dues atletes escalenques. Aitana a Pamplona i Àfrica a Amsterdam.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar