Publicitat
Publicitat

L'Ocean Cats alerta sobre els microplàstics als oceans

L'equip de rem oceànic Ocean Cats fa una jornada de sensibilització a l'Escala sobre la presència de plàstics i microplàstics al mar. Mostra també el projecte esportiu, amb la fita de participar a l'Atlàntic Challenge, una cursa que travessa l'Atlàntic a rem.

La baixada amb embarcació de rem per la Costa Brava, el rècord del món de 24 hores amb ergòmetre , la travessia Tossa-Mallorca-Tossa; són alguns dels reptes assolits per l'equip Ocean Cats de rem oceànic.Formen part del camí cap a la participació a l'Atlàntic Challenge, una competició a rem des de la Illa de Gomera, a les Cànàries, fins l'illa d'Antigua, al Carib, travessant l'Atlàntic.Però aquest projecte és molt més que esport, ja que  juntament amb la Universitat de Barcelona es fa un estudi mediambiental sobre els plàstics ,cada vegada més nombrosos al mar.Els membres fan pedagogia sobre aquest tema a les escoles i també entre la ciutadania, ara a l'Escala amb una conferència que ha volgut sensibilitzar sobre aquest problema.Amés de la part més teòrica, L'Ocean Cats, on hi ha l'escalenc Sergi Franch, ha portat a la Riba l'embarcació amb la que treballa actualment.En un stand ha anat explicant l'essència del problema, i és que ens acabem menjant els microplàstics.

Conegut el problema toca posar-hi solució, cosa fàcil si hi ha voluntat política i els ciutadans s'acaben conscienciant.

L'estada a l'Escala es tancava amb una sortida davant el golf on llençaven la xarxa que agafa mostres de l'aigua durant el recorregut d'una milla.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar