La travessa de natació obligada a canviar els recorreguts per l'onatge

Mig miler de nedadors participen en la dotzena travessa de natació de l'Escala. Arran de la mala mar de dissabte el matí, l'organització es va veure obligada a canviar els recorreguts. El punt neuràlgic no va ser la platja de les Barques sinó la de Riells. Els tres recorreguts, tot i el canvi d'última hora, es van poder fer.

La dotzena edició de la Travessa de Natació de l'Escala ha estat el segon acte previ de la Festa Major, el primer va ser el torneig de pàdel. Després de dos anys sense disputar-se arran de la pandèmia, el municipi ha recuperat aquesta prova aquàtica que aquest 2021 ha comptat amb un total de 441 nedadors. 280 van fer la travessa llarga, 79 la de 900 metres i 82 la de 600. La mala mar va obligar a l'organització a fer canvis en els recorreguts. El punt neuràlgic no va ser la platja de les Barques sinó la de Riells.

La cursa més exigent, la de 2.200 metres, va tenir 280 inscrits (198 homes i 82 dones). El punt de sortida va ser Riells i el recorregut anava en direcció a l'hotel Neus Mar i després cap al Club Nàutic. Els més ràpids van ser Gerard Roura del GEIEG amb un temps de 26,18; James Lachlan del Club Natació Banyoles amb un crono de 26,33; i Alex Jiménez del Club Natació Caldes que va completar el circuit amb 27 minuts i 7 segons. Roura, el guanyador, és estudiant d'Enginyeria Industrial i ADE.

I les més ràpides van ser Aida Bertran del Club Natació Barcelona amb un crono de 29,16; Ekaterina Shchelchkova, també del Club Natació Barcelona, amb un temps de 33,18; i Bruna Rubiejo del Natació Club Torelló amb una marca de  33 minuts i 2 segons.

El recorregut de 900 metres també va sortir de Riells i el circuit anava cap al passeig i també cap al port. En aquesta prova va haver-hi 79 participants, dels quals 51 eren homes i 28 dones. Els tres primers classificats van ser Nick Hoogsteden del Club Natació Banyoles que va invertir 14 minuts i 18 segons; Eloi Riera, del Banyoles, amb 14,21 i Biel Planas, del Club Natació Banyoles, amb  14,26. I les tres primeres classificades van ser Ivette Pecino del Natació Club Torelló amb un temps de 17,13; Julia Coll amb un crono de 17,15 i Gemma Frigola del Triatló GEIG que va necessitar 17 minuts i 19 segons per completar el recorregut.

I pel que fa al circuit més curt, el de 600, tenia com a punt de sortida Riells i anava en direcció a la corba del passeig. Van competir-hi 82 nedadors (44 homes i 38 dones). Els més ràpids van ser Eloi Riera del Banyoles (11,40), Martí Estela del Club Natació Banyoles (11,58) i Agustí Planas del GEN Roses (12,04). Les més ràpides van ser Peyton Reed del Club Natació Banyoles, Judit Tena del GEN Roses i Laia Canadell del Club Natació Caldes.

Enguany hi ha hagut trams molt durs pels participants, alguns d'ells s'agafaven a les boies per recuperar forces. Molt públic anava seguint els nedadors tant al punt de sortida i arribada com al llarg del Passeig Marítim.