Publicitat
Publicitat

Snorkel científic, una activitat de ciència ciutadana a l'abast de tothom

L'empres Dive Paradís incorpora a les seves iniciatives una activitat de ciència ciutadana, Snorkel Científic. Els seus participants ajuden a comptabilitzar les espècies marines observades observades durant la immersió en superfície.

L'snorkel ha deixat de ser una activitat simplement recreativa i pot aportar el seu granet de sorra a la investigació científica sobre el canvi climàtic. Aquest estiu, el centre Dive Paradís ha ofert el que s'ha batejat com a "Snorkel científic", iniciativa amb la qual els participants, a banda d'intentar identificar espècies marines a poca profunditat, fan recompte de les que veuen i les dades recopilades s'incorporen en un projecte d'àmbit internacional sobre els efectes del canvi climàtic a la fauna marina.

L'activitat comença amb una sessió informativa on s'explica als participants la dinàmica de l'activitat, el material que s'utilitzarà i les espècies més comunes a la zona on es farà la immersió. Per realitzar-la, no és necessari tenir coneixements previs i és obert a un perfil molt familiar.

Després de la sessió informativa, els inscrits reben el material necessari per a fer l'activitat i son dirigits amb una embarcació cap a una zona de poca profunditat. on poder veure la vida marina sense necessitat de descendir grans profunditats i sense necessitat de bombolles d'oxigen. Un cop finalitzada la sessió d'snorkel, es mostra la manera d'introduir totes les dades recopilades a la base de dades científica perquè es puguin tenir en compte. L'snorkel fa anys que es duu a terme en pràcticament tots els centres d'immersió. La variant científica ha estat una novetat d'aquesta temporada a Dive Paradís.

La sessió d'aquest dijous ha estat incorporada també al calendari de l'oficina de turisme, una agenda amb voluntat de fer conèixer la diversitat i riquesa d'activitats i experiències que es poden gaudir a l'Escala al llarg de l'estiu.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar