Publicitat
Publicitat

Els esclaus d'Empúries són els protagonistes

Servus ad pedes, la nova visita teatralitzada cap al tard del MAC Empúries. Una proposta per recórrer els principals espais del jaciment i aprendre com era la vida dels esclaus emporitans.

Fins al mes vinent de setembre, els visitants del MAC Empúries poden gaudir d'un ampli ventall d'activitats culturals pensades per a tots els públics. Una de les propostes estrella són les visites teatralitzades que ofereix cada dia el jaciment de la mà d'Empordà Caterva. Són visites que agraden petits i grans i on el públic coneix tots els secrets d'Empúries d'una manera molt didàctica i amena. Aquest any i com ja és habitual s'ha estrenat una nova visita, es tracta de 'Servus ad pedes' on el públic coneix la vida dels esclaus emporitans.

 

Una visita que combina el teatre amb explicacions per part d'una guia i on el visitant fa una ruta des dels jardins de la ciutat grega, passant per la Domus dels mosaics de la ciutat romana, el fòrum per acabar a la muralla romana. Un recorregut on coneixem a dos esclaus enamorats que lluitaran per la seva llibertat amb l'arribada a la ciutat de Decimus Furius. Una visita amb humor, amor, traïció, història i on el públic té molt a dir. Tot això dins un entorn privilegiat com és Empúries cap al tard, tot aprofitant la màgia i la tranquil·litat del jaciment.

 

Des d'Empordà Caterva es valora molt positivament aquest estiu, amb un augment molt considerable de visitants respecte a l'estiu anterior. Fet que demostra que la gent té ganes de consumir cultura. 

 

Ara per aquest setembre, les visites, el teatre i les sortides de sol al Mac Empúries continuen. Algunes de les propostes ja tenen l'aforament exhaurit, altres encara hi ha temps per apuntar-se. 

 

Ara l'equip ja es prepara per organitzar les visites escolars d'aquest tram final de l'any, després de flexibilitzar la normativa covid. El Mac ja està a punt per acollir a estudiants d'arreu del país a les seves instal·lacions. Per assistir a qualsevol de les visites o programar una visita escolar cal fer reserva prèvia al telèfon 972 77 59 76 ( horari de 10h a 15h) o al correu reservesempuries@gencat.cat 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar