Publicitat
Publicitat

El peix blau servit com a tapes

El Maram estrena un taller participatiu d'elaboració de tapes amb el peix blau com a ingredient principal. En ell, els inscrits aprenen les propietats del peix de llotja i elaboren les seves pròpies tapes, que acabaran mentjant-se maridades amb un vi de l'Empordà.

Un carpaccio de gambes de Blanes amb vinagreta de lima i avellanes, un calamar tandori, unes croquetes de gambes i rap sobre veoluté de gambes, un corball sobre coulis de fruits vermells, una torrada d'anxoves i formatge cremós i un gelat de maduixa i carquinyoli. Aquest va ser el menú del primer taller d'elaboració de tapes amb peix blau com a ingredient principal, l'última proposta estrenada a les instal·lacions del Maram i que es repetirà dissabte vinent. El taller és proposat per l'aula gastronòmica Grenyal, de Blanes.

El taller estava plantejat d'una forma molt interactiva, de manera que els assistents, seguint les indicacions del cuiner, elaboraven les seves propies tapes. És un exemple més de les iniciatives del Centre d'Interpretació del Peix que, entre els seus objectius fundacionals té el de fer divulgació del peix blau i tot el que es pesca al port de l'Escala.

L'Aula gastronòmica Grenyal és l'encarregada també dels altres tallers que s'han programat per aquest estiu, com el taller de sushi amb peix de roca o el sopar i música al temps dels pescadors.

Josep Lluís Sureda, que va participar al taller de tapes, es mostrava satisfet de la diversitat d'activitats programades aquesta temporada per divulgar els productes de la llotja de l'Escala



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar