Publicitat
Publicitat

Divendres entra en vigor a l'Escala el toc de queda

Per primer cop l'Escala entra al llistat de municipis amb confinament nocturn entre la una de la matinada i les sis del matí. Una mesura esperada pel consistori que s'allargarà fins el divendres 27.

L’Escala tindrà toc de queda a partir del divendres 20 d’agost. Després que el Procicat hagi modificat els criteris per restringir la mobilitat nocturna, L’Escala entra per primera vegada dins del llistat de municipis amb confinament nocturn... des de la una de la matinada fins a les sis del matí. Fins ara, les restriccions afectaven els municipis de més de 5 mil habitants amb una incidència acumulada superior als 250 casos de Covid-19 per cada 100 mil habitants. Però les noves mesures han fet baixar el llindar als 125 positius. Així, la llista de municipis s’ha reduït de 176 poblacions a 148. I a partir de divendres, 57 municipis deixaran de tenir confinament nocturn. Però 29 poblacions noves se sumaran a la llista, entre elles L’Escala. 

Unes mesures que arriben després que els alcaldes de la Costa Brava reclamessin a la Generalitat el toc de queda als seus municipis per evitar l’efecte crida. I després que l’Ajuntament de l’Escala, divendres passat, ja decretés el tancament de les platges des de les onze de la nit fins a les sis del matí. Amb aquesta mesura el consistori pretenia frenar les aglomeracions i els botellons que es produeixen a la matinada, ja que suposen un risc sanitari i alteren el descans dels veïns de la zona.

El nou toc de queda que encara resta pendent d’aprovació per part del TSJC, entrarà en vigor aquest divendres 20 d’agost a la matinada i es preveu que s’allargui una setmana, fins al divendres 27.  



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar