Publicitat
Publicitat

Els anti parc eòlic volen mostrar l'oposició a Madrid

La Plataforma anti macro parc eòlic fan campanya per fer visible l'oposició al projecte al Congrés dels Diputats. Aquest estiu, a més, promouen una campanya divulgativa entre les segones residències del territori, que culminarà el dissabte de la festa major amb una gran performance artística a la Mar d'en Manassa.

La plataforma anti parc eòlic vol fer partícep de les seves raons per oposar-se al macro projecte del Parc Tramuntana a aquells ciutadans que tenen l'Escala com a segona residència. Des de la seva creació, la plataforma ha organitzat un acte informatiu per a la gent de l'Escala, ha organitzat una manifestació per a tot l'àmbit de comarques gironines i ha fet nombrosos contactes per recopilar i divulgar tota la informació entorna l projecte. Ara, en ple estiu, engega una campanya divulgativa amb l'escampada de còpies d'un díptic informatiu del que significaria aquest parc. La campanya culminarà amb una performance el dissabte de la Festa Major.

Paral·lelament a aquesta campanya, s'estan concentrant iniciatives per fer arribar la veu dels opositors al parc fins a Madrid. Aquesta setmana, per exemple, s'han reunit amb la diputada gironina dels Comuns al Congrés dels Diputats.

Jordi Estévez lamenta que després de dècades de lluites per la sostenibilitat i la protecció del medi, encara avui es tramitin projectes de gran envergadura com el Parc Tramuntana.

Ho explica amb el convenciment que hi ha alternatives menys agressives i de més bon controlar des del territori.

La Plataforma està convençuda que els ajuntaments són contraris al projecte, malgrat que, diu, alguns alcaldes encara es mostren massa dubitatius.

El Parc Eòlic marí al qual s'oposa la plataforma projecte fins a 65 aerogeneradors de 258 metres d'alçada incloent-hi les aspes. Cobriria una superfície de més de 100 km2 a uns 15 km de la costa.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar