Publicitat
Publicitat

Sergi Franch: de la Costa Brava a les Illes Balears

L’equip OceanCats realitzarà la primera travessia d’anada i tornada a rem entre la península i les Illes Balears. A banda de fer l'anàlisi de les aigües del Mar Mediterrani, l'expedició, que compta amb l'escalenc Sergi Franch, sortirà des de Tossa de Mar en direcció a Sóller per intercanviar suro per sal. 

Aquest diumenge, 1 d'agost, l'equip d'OceanCats intentarà fer un altre repte. Aquesta vegada serà fer una travessia entre Tossa de Mar fins a Sóller (Mallorca) i després tornar. La distància total, entre anar i tornar, és de 450 quilòmetres, recorregut que l'equip de rem oceànic, que compta amb l'escalenc Sergi Franch, intentarà fer amb 7 dies.

Aquesta travessia té dos encàrrecs: l'anàlisi de les aigües i el transport simbòlic d'una petita quantitat de suro, que serà intercanviat per una petita quantitat de sal commemorant els 700 anys de la primera expedició tossenca cap a Sóller amb suro per intercanviar-lo per la preuada sal de l'Illa de Mallorca.

L’alcalde de Tossa, Ramon Gascons, entregarà a la sortida un farcell de suro provinent del massís de Cadiretes, que serà entregat a les autoritats de Sóller a l’arribada a l’illa després de remar ininterrompudament durant 225Km. L’alcalde de Sóller al seu torn, farà entrega de sal, per ser entregada al seu retorn al poble de Tossa.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar