Publicitat
Publicitat

Es presenta la plataforma ciutadana 'Observadores del mar'

Es presenta a l'Escala la plataforma ciutadana 'Observadores del mar'. Es donava a conèixer dins una nova xerrada organitzada entre el club nàutic i Orcadiving. És una plataforma que amb l'ajut de la ciutadania recull dades sobre l'entorn marí.

El Club Nàutic l'Escala i Orcadiving han presentat als escalencs la plataforma ciutadana 'Observadores del mar'.Està formada per més de 3200 Observadors i 300 entitats que recullen dades sobre molts aspectes relacionats amb el mar i que més tard són analitzats en conjunt per detectar problemes i trobar solucions.Està en funcionament des de 2012 i va creixent . L'escalfament global, la pèrdua de biodiversitat, la destrucció d'hàbitats marins, la contaminació i les espècies invasores són alguns dels àmbits dels que es fa seguiment gràcies als observadors.Amés de l'equip coordinador i l'equip científic l'estructura de la plataforma es nodreix de la ciutadania.

Entre els 15 projectes que estan actualment actius hi ha el seguiment del corall, les aus marines, els peixos i l'escalfament global, les algues, els crustacis o els caballets de mar.De les més de 14mil observacions fetes fins ara una seixantena són a la costa de l'Escala.

Per participar al projecte i trobar més informació cal inscripció al web observadoresdelmar.es, apuntar-se al projecte que es desitgi i fer aportacions omplint les dades d'una fitxa quan es faci una observació.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar