Publicitat
Publicitat

El Parc Tramuntana amplia l'estudi paisatgístic amb noves ubicacions

El Parc Tramuntana amplia l'estudi paisatgístic amb les Ruïnes d'Empúries i la Platja d'Empúries. L'estudi suma un total de 16 punts d'observació, des del Cap de Creus fins el Cap de Begur, tant de dia com de nit. L'aerogenerador més proper a la costa només es percebrà a una mida d'entre 7mm i 13mm.

El Jaciment greco-romà d'Empúries i la Platja de Sant Martí d'Empúries, són les noves ubicacions de l'estudi paisatgístic del Parc Tramuntana. L'estudi suma un total de 16 punts d'observació, des del Cap de Creus fins el Cap de Begur, tant de dia com de nit. L'aerogenerador més proper a la costa només es percebrà a una mida d'entre 7mm i 13mm, mentre la resta es veuran en dimensions encara menors, i cada turbina estarà senyalitzada amb balises lluminoses per al trànsit marítim i aeri nocturn.

Les recreacions estan disponibles a parctramuntanapaisatge.com i són fruit de més de 3 mesos de feina de la prestigiosa companyia internacional Plain Concepts. Gràcies a la seva tecnologia, l'usuari obté una versió objectiva i fidedigna de com es veuria el parc, situat a una mitjana de 24 km, mar endins, de la Badia de Roses, mentre l'aerogenerador més proper a la costa se situarà a 14 km del Cap de Creus. Aquest estudi de gran precisió ha tingut en compte aspectes com l'efecte de la curvatura, que podria arribar a ocultar fins un terç de les dimensions de cada aerogenerador per la línia de l'horitzó. De fet, els promotors asseguren que des de la costa l'ull humà només percebrà la turbina més propera a una mida d'entre 7mm i 13mm, en funció de l'alçada i la distància de l'observador.

L'equip promotor del parc eòlic marí flotant diu seguir obert al diàleg amb el territori per continuar definint conjuntament el projecte davant el repte del canvi climàtic i la consecució dels objectius de transició energètica a Catalunya.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar