Publicitat
Publicitat

Les farmàcies comencen a vendre tests d'antígens

Les farmàcies comencen a vendre tests d'antígens sense recepta mèdica. El monitors i treballadors de Casals se'ls poden fer de manera gratuïta cada dos dies a les mateixes farmàcies.

Des d'avui les farmàcies poden vendre tests d'antígens sense recepta mèdica.Va adreçat a persones que han estat en contacte amb positius i volen tenir la tranquil·litat de saber si s'han contagiat de COVID.En aquest primer dia de venda oberta algunes farmàcies ja els havien esgotat  a les 10 del matí.És una manera de tenir dades per controlar els brots.Les persones que van a la farmàcia amb símptomes clars es deriven al CAP peruqè els facin un PCR, que és més definitiu.

Des de la farmàcia no es fan testos a particulars, només s'informa de com fer-los servir.Sí que se'n fan als monitor i persones que treballen en el lleure infantil i juvenil.

L'important de tot plegat és la detecció de casos, uns positius que han de ser informats.

Cal distingir entre PCR i antígens, el primer definitiu i el segon que pot donar resultats negatius quan el contagi és molt recent, que es manifesta un parell de dies més tard. 

Els testos es venen en format individual  o en packs de 5 i costen entre 7 i 10 euros la unitat. Els que s'han venut avui caduquen a principis de 2022.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar