Publicitat
Publicitat

Nou protocol a les residències amb test d'antígens obligatori

Des d'avui és obligatori presentar un test d'antígens negatiu per entrar a les residències. És el nou protocol que endureix les mesures als geriàtric i que ha establert els departaments de Salut i Drets Socials per evitar nous contagis aquesta 5ena onada. 

A partir d'aquest dimarts s'endureixen les mesures contra la covid19 a les residències de gent gran. El nombre de visitants permesos baixa i tots hauran de fer-se un test d'antígens abans d'entrar. Un test, que finalment proporcionarà Salut als geriàtrics, després d'haver dit que cadascú se'ls hauria de pagar de la seva butxaca. La mateixa norma s'aplica a totes les persones que vinguin a recollir un familiar per fer una sortida.

 

El protocol també afecta a les persones que treballen a les residències i que no estan vacunades. Aquestes, s'hauran de fer tres proves PCR setmanals en comptes d'una, mentre que el personal vacunat, n'haurà de passar una. En el cas de perruquers, podòlegs o voluntaris que entrin al centre de forma esporàdica, se'ls farà un test d'antígens.  

A hores d'ara, la immensa majoria de residències estan lliures de Covid, però en un 3% hi ha brots no controlats. Les que estan en vermell al semàfor de Salut no poden rebre visites. Per a la resta, caldrà passar el test. La Residencia Els Pins de l'Escala, actualment, no té cap cas positiu de covid. 

De les 1.028 residències que hi ha a Catalunya, n'hi ha 31 que estan en color vermell, és a dir, amb casos actius de Covid-19, aparició de nous casos i brot en investigació.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar