Publicitat
Publicitat

FanCat, un mapa GPS per protegir els alguers dels ancoratges

La Generalitat presenta un mapa GPS que localitza els alguers per protegir-los dels ancoratges que es pot carregar en una app gratuïta de navegació. Els fondeig sobre paraderies destrueix els ecosistemes de reproducció d'espècies com l'escórpora, la sèpia, el roger o l'orada.

La navegació pel litoral cataà es podrà fer aquest estiu d'una maenra més respectuosa envers els ecosistemes marins gràcies al nou mapa cartogràfic FanCat que, conjuntament amb l'apliació gratuïta CarryMap permet localitzar l'embarcació i conèixer on s'ubiquen els boscos de fanerògames al telèfon mòbill.La presentació d'aquesta nova eina es va fer divendres passat a l'Escala, amb presència de la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà. Amb aquesta nova app, la Generalitat persegueix que cada patró de les més ded 30 mil embarcacions que circulen pel litoral català es converteixi en un aliat per a la protecció del fons marí.

Al llarg del litroal de Catalunya hi ha una extensió d'unes 9 mil 300 hectàrees de praderies de fanerògames marines que, per les seves característiques ecològiques conformen zones d'alt valor per a la biodiversitat. 

I és que una àncora llançada sobre un prat de posidònia provoca danys que tarden anys a recuperar-se.

El llançament de la nova app s'ha fet coincidir amb l'inici de la temporada turística, amb els mesos amb més afluència de persones al litoral i, per tant, quan els ecosistemes marins estan sotmesos a més pressió. El projecte persegueix fer compatible l'oci amb la protecció del medi. Tot i que l'objectiu és conscienciar, la consellera no descarta acabar sancionant els infractors.

Tota la informació  relacionada amb la nova APP, l'arxiu així com les instruccions de descàrrega i ús es poden trobar la pàgina de protecció delsr ecursos i del litoral del web del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar