Publicitat
Publicitat

Bona resposta a la donació de sang d'estiu

Mig centenar de donacions rebudes en la jornada d'estiu feta ahir al CER. Es van registrar set persones que donaven sang per primera vegada. La propera cita, la donació extraordinària d'estiu que els últims anys s'ha fet des de la plaça de l'Univers.

La sala d'actes del Centre Cultural Xavier Vilanova va acollir ahir la donació de sang ordinària de cada mes de juliol. En aquesta ocasió es van registrar un total de 48 donacions, amb la característica especial que 7 d'aquestes eren de nous donants. Es van recollir també 7 donacions de plasma i dos oferiments, que van haver de ser rebutjats. Des que convivim amb la pandèmia, les donacions es regulen amb cita prèvia a través del web del Banc de Sang i de teixits.

Les donacions en mesos d'estiu son fonamentals perquè són mesos en què cau molt l'índex de donacions, mentre que els centres hospitalaris mantenen les mateixes necessitats que la resta de l'any.

Les donacions rebudes ahir ronden les xifres de cada any. La dada més significativa és que va haver-hi 7 nous donants. 

La sala on es va fer la donació és la mateixa que des de fa unes setmanes està essent utilitzada per a les vacunacions anti-covid, per això la distribució de la sala era diferent de donacions anteriors.

La propera donació serà l'extraordinària d'estiu que se sol fer, almenys els últims anys, a la plaça de l'Univers.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar