Publicitat
Publicitat

XXVIII Ruta de la Tramuntana

La segona etapa de la Ruta de la Tramuntana torna a unir el port d'El Balís i el de l'Escala, en un recorregut de 54 milles nàutiques amb una trentena de velers. Enguany la ruta s'ha completat amb una tercera etapa entre l'Escala i l'ïlla de la Massa d'Oros, al Cap de Creus.

La segona etapa de la Ruta de la Tramuntana regata començava divendres a dos quarts de quatre de la tarda des del Club Nàutic El Balís i acabava a l'Escala durant la matinada de dissabte. El factor de navegació nocturna, doncs, va tornar a ser un bon al·licient en aquesta cita puntuable pel Circuit de Regates d'Alçada i pel Campionat de Catalunya d'Alçada.La novetat d'enguany va ser com dissabte l'organització conjunta que formen el CN Skipper, la Federació Catalana de Vela i el Club Nàutic l'Escala, donava origen a un nou repte: 30 milles de competició que conduïen la flota des de l’Escala fins a l’illa de Massa d’Oros, al Cap de Creus, per retornar al municipi escalenc. La participació d'enguany ha estat d'una trentena de velers en les dues etapes. A la primera, les condicions de vent van ser excel·lents per a navegar a molt bon ritmed urant tot el recorregut. A la segona etapa, les condicions també van ser bones, malgrat una petita encalmada a l'alçada de CAp Norfeu, que va fer retardar el retorn a l'Escala, especialment per a les embarcacions de la cua de la flota.El primer en creuar la línia d’arribada a l’Escala en els dos casos era l’Hydra d’Oscar Chavez, tot i que el lideratge provisional en temps compensat en les dues etapes i després de sumar els resultats de les dues proves va ser per L’Oreig de Martí Gelabert del CN Port d’Aro. Amb un tercer i un segon parcials, la segona plaça va ser pel Lone II de Ramon Garriga del mateix club, mentre que el bronze se’l va adjudicar Smerit de Tito Moure del CV Blanes. Fins a quatre equips escalencs han participat en aquesta edició de la Ruta de la Tramuntana entre els que destaca la segona plaça de la classificació general Promoció del Poma de Pere Sala i el tercer esglaó del podi de Matifou d’Olivier Caucat. En la mateixa divisió, van completar la divisió local dues embarcacions de l’Escola de Vela del Club: el J70 Nauticescala 1 liderat per Josep Calpe i el Cresques, que va comptar amb Valentín Baraibar com a patró en la segona fase. 

La Ruta de la Tramuntana és una iniciativa del Club Nàutic Skipper, Difusión Náutica i la Federació Catalana de Vela amb la coorganització del Club Nàutic El Balís i el Club Nàutic l’Escala. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar