Publicitat
Publicitat

Recital poètic i musical d'homenatge a quatre grans poetes catalans

L'Escala Vila del Llibre programa per aquest dissabte un recital poètic i musical d'homenatge a quatre grans poetes com Salvat-Papasseit, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Màrius Torres i Blai Bonet. L'acte, amb totes les mesures de seguretat, es presenta com a prèvia de la tercera edició del festival literari que tindrà lloc el cap de setmana del 16 i 17 d'octubre.

Amb la voluntat de la Xarxa de Viles del Llibre de ser present durant tot l'any a l'Escala, aquest dissabte, a les 8 del vespre a la Mar d'en Manassa, se celebrarà un recital d'homenatge a quatre grans veus de la poesia en català del segle XX. "Sota la terra nua, batega ": homenatja a Joan Salvat-Papasseit, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Màrius Torres i Blai Bonet. La rapsoda Clara Centena hi posarà la veu, el músic Ivan Joanals el piano i el fiscom. 

Aquest recital és un dels actes previs a la tercera edició de l'Escala Vila del Llibre, que enguany ha modificat les seves dates degut a la pandèmia i viurà el festival literari durant el cap de setmana del 16 i 17 d'octubre. 

L’elecció dels poetes, a càrrec del comissari del festival literari, Sebastià Bennasar, obeeix a diferents motius. Per una banda, obre les portes a Mallorca com a cultura convidada, amb el diàleg entre dos poetes de l’illa, Rosselló i Bonet. D’altra banda, i immersos en una pandèmia com estem, els precedents tràgics d’una altra pandèmia, la tuberculosi, que afectà la salut dels quatre poetes. Tot i la seva joventut, l'obra dels quatre poetes s’ha convertit en un pilar de les lletres catalanes. 

El festival literari d’enguany, sota el lema “Literatura, port d’arribada, port de partida, port segur”, centra una part del seu programa en la convivència entre els diferents pobles de parla catalana, acollint en aquesta edició l’illa de Mallorca com a cultura convidada i posant de relleu en el programa els vincles preexistents, les connexions culturals entre les dues ribes i els ponts que les uneixen.

Es tracta d'un acte amb aforament limitat i cal fer inscripció prèvia a: https://inscripcions.lescala.cat



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar