Publicitat
Publicitat

Arnau Obiols, protagonista del segon concert del Cicle d'Arrel i amb Salero

Èxit de participació en el segon concert del Cicle d'Arrel i amb Salero a l'Alfolí de la Sal a càrrec d'Arnau Obiols. El jove artista va presentar el seu darrer projecte Tost, on fusiona la música tradicional d'arrel amb sons contemporanis. 

L'Alfolí de la Sal va acollir dissabte el segon concert del Cicle d'Arrel i amb Salero amb el cantautor pirinenc Arnau Obiols. El músic de la Seu d'Urgell ha explorat la bateria des de l'àmbit del jazz i la improvisació i s'ha especialitzat en la revisió de la tradició musical del territori català i, sobretot, del Pirineu. La seva música uneix dos mons, el de la música d'arrel i el de l'experimentació musical i d'aquesta unió neix el seu darrer projecte Toast. Arnau Obiols detalla perquè ha escollit aquest nom. 

Arnau Obiols va descobrir la música a través de fer percussió amb les eines del camp. Posteriorment, va estudiar bateria a l'ESMUC i la seva música està molt influenciada per els cantadors del seu entorn, com la seva família. Així doncs, fusiona la música d'arrel apresa en el context de l'Alt Urgell, amb la bateria i amb música electrònica. Obiols afirma que el territori té una gran importància en la seva música. 

El cantautor pirinenc va oferir tot un espectacle sonor a l'Alfolí de la Sal, on va utilitzar diferents instruments, alguns poc coneguts, que van sorprendre al públic. Més d'una trentena de persones van assistir al concert al pati de l'Alfolí, un espai idoni per crear un espai íntim entre el públic i l'artista. Arnau Obiols valora molt positivament que existeixin cicles com el d'Arrel i amb Salero per posar en valor la música tradicional d'arrel. 

Amb aquest segon concert finalitza la primera part de la quarta edició del Cicle d'Arrel i amb Salero que culminarà la propera tardor. Ramon Manent, organitzador del festival, exposa quina serà la propera cita. 

El 2 d’octubre, clourà el festival la proposta Tornaveus, un grup de polifonia tradicional a capella, liderat pel mestre de mestres, Jaume Ayats.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar