Publicitat
Publicitat

Concert de final de curs del Taller de cançons tradicionals de l'Escala

Punt final al taller de cançons tradicionals de l'Escala amb un concert al MASLE. Després de l'aturada obligada a l'octubre a causa de la pandèmia, el curs es va rependre al març, amb 12 participants. 

El taller de cançons tradicionals, de Palmira Jaquetti a Maria Teresa Pellicer i Marcelo Pagès, ha posat el punt final d'aquest curs. Una proposta que va quedar ajornada el mes d'octubre després de dues sessions i que es va reprendre al març. L'objectiu és fer un aprenentatge col·lectiu d'algunes cançons de tradició oral dels últims cent anys a l'Escala, i donar-los vida. Ho explicava el director del taller, Ramon Manent. 

Palmira Jaquetti, Maria Teresa Pellicer i Marcel Pagès, són les tres fonts principals d'on ens han arribat les cançons d'aquest gènere, i del qual hi ha un recull molt extens. Per aquest motiu, es treballarà per poder realitzar un nou taller el curs vinent. 

Ramon Manent, destacava la cançó 'Bon dia Leonor', com a una de les més especials. Apresa de la Maria Teresa Pellicer, qui al seu torn, l'havia après de la seva àvia, coneguda com La Gallinaire.

L'any passat, la pandèmia va trencar les activitats previstes per commemorar l'any Palmira Jaquetti, una gran desconeguda per molts, tot i contribuir a millorar el nivell cultural del país a partir de les seves inquietuds musicals, literàries, pedagògiques i humanístiques en general. L'any 29, va fer estada a l'Escala, on va fer un ampli recull de les cançons populars de la vila marinera.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar