Publicitat
Publicitat

El Residu Zero, valor i necessitat pel comerç de proximitat

L'Alfolí va acollir la xerrada 'Vols que el teu comerç avanci cap el residu zero?', un acte previ al dia mundial del medi ambient. Una trobada sobre l'estil de vida residu zero a càrrec de la Doctora en enginyera agrònoma, Esther Peñarrubia.

El Residu Zero és una filosofia de vida estesa per tot el món que consisteix a viure intentant generar els mínims residus. Un estil de vida que podem aplicar a casa però també al comerç. Amb motiu de la celebració aquest dissabte del dia mundial del medi ambient, l'Escala va acollir com a acte previ la xerrada 'Vols que el teu comerç avanci cap el residu zero?'. Una conferència a càrrec de l'enginyera agrònoma i activitats ambiental Esther Peñarrubia. Ella va explicar fàcilment als comerciants escalencs el concepte de les 5R: Rebutjar, Reduir, Reutilitzar, Reciclar i Retornar.

 

Durant la xerrada, Peñarrubia, va donar exemples amb diferents alternatives que poden utilitzar els comerciants de l'Escala a les seves botigues per afavorir el residu zero. Així per exemple subministrar els productes a granel, adaptar una zona de la botiga a productes ecològics, canviar el paper de regal per productes reutilitzables com un teixit. I sobretot demanava ser proactius.

 

Peñarrubia és la segona vegada que visita l'Escala per explicar l'estil de vida Residus Zero, la primera més teòrica i aquesta més pràctica. 

 

L'Escala seguirà amb activitats per commemorar el dia mundial del medi ambient, el dissabte Neteja del litoral a l'Escala a partir de les 11 del matí. Tots els que vulguin participar han d'omplir el formulari per escollir la seva platja d'actuació, el poden trobar a www.lescala.cat a la secció agenda.  



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar