Publicitat
Publicitat

Vi, història i art a Biblioteques amb D.O.

La novena edició de 'Biblioteques amb DO arriba a l'Escala amb la interpretació lliure de la vida del Déu Dionís a càrrec de l'actor Pep Muñoz. Un espectacle acompanyat d'un tast de vinc a càrrec de La Gastronòmica. 

Anunci 0sEl 2021 té lloc la novena edició de ‘Biblioteques amb DO’. El projecte porta la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya, un tret distintiu i autòcton del territori amb el qual es vol subratllar l’arrelament de cada servei bibliotecari amb l’entorn al qual s’adreça. En el seu afany de recòrrer la diversitat de les facetes de la cultura del vi, l'edició del 2021 posa l'accent en la representació del món del vi en l'art. En aquest marc, doncs, la Biblioteca Víctor Català de l'Escala, ha acollit un monòleg que ha portat al públic a vitajar a través del vi i la mitologia. 'Dionís Nu', una interpretació lliure de la vida del Déu del Vi, a càrrec de l'actor Pep Muñoz. 

Es tracta d'una obra molt completa, i es que combina la història amb l'escultura, obres d'art, tapissos i inclús conté algun fragment de textos antics. 

Amb l'elecció dels vins, s'ha volgut posar èmfasis a les varietats antigues, les que es conreaven a Empòrion, com són els lledoners o la carinyena. 

Biblioteques amb DO, reforça els recursos informatius sobre la cultura vitivinícola que ofereixen les biblioteques i els dinamitza a través d’un programa d’activitats culturals variades i per a tots els públics: rutes literàries entres vinyes, recitals de poesia, concursos de fotografia, hores del conte, entre d'altres i sempre amb el món del vi per tema. Com és habitual, el projecte es desenvolupa en forma d'itinerari de gener a novembre, de manera que cada mes està dedicat a una DO i a un grup de biblioteques que la representen.© 2021 canal10.cat - Avís legal - Contactar