Publicitat
Publicitat

Empúries reconeixerà els presos republicans que hi van excavar

L'ajuntament de l'Escala i Empúries volen recordar els presoners de guerra que van ser obligats a excavar al jaciment. Properament s'instal·larà un monòlit com a petit homenatge i reconeixement.

El Jaciment d'Empúries instal·larà properament un monòlit per recordar els presoners republicans obligats a excavar al jaciment just després de la Guerra Civil espanyola.Milers de presoners, durant aquesta època, van ser traslladats a diferents punts del territori per treballar en obres públiques, i en aquest cas, un dels punts de destí era Empúries.Ara se'ls vol recordar i mostrar aquesta part de la història.

Martí Guinart ho explicava a l'entrevista de La Casa de la Vila de Canal 10, on feia un extens repàs a les actuacions de la seva àrea.Entre d'altres parlava de Víctor Català, de la càtedra que porta el nom de l'escriptora i dels espais que es dediquen a difondre el seu llegat.Està pràcticament tot enllestit, queda pendent una petita part del seu fons.

Dins les actuacions pendents per recuperar i restaurar el patrimoni local hi ha un focus important a Sant Martí d'Empúries, on s'està treballant per recuperar la muralla que envolta el nucli.Guinart no es va oblidar de la importància de la difusió del patrimoni local. Properament l'Escala serà protagonista d'un dels capítols del programa ' Un país mágico' de la 2 de Televisió Espanyola.

Segons Guinart, la manera com la productora va escollir l'Escala per ser protagonista d'un dels capítols demostyra la bona posició del municipi a internet i a les xarxes socials.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar