Publicitat
Publicitat

A les portes de l'Aplec

Segon cap de setmana d'actes previs a l'Aplec de la Sardana d'aquest diumenge dia 6. Una cantada vermut a la Riba a càrrec del Cor Indika i un concert a cura dels alumnes de l'Escola de música El Gavià. Dues opcions amb molt bona resposta del públic.

Aquest cap de setmana, l'agrupació sardanista avi Xaxu va organitzar dues activitats més prèvies a l'Aplec d'aquest diumenge dia 6. La primera col·laboració habitual va ser el concert vermut 'Tornem-hi' a càrrec del Cor Indika. Una activitat que es va portar a la Riba seguit per prop d'un centenar d'espectadors al recinte preparat per a l'ocasió i molt més públic a les grades, escales i entorn de l'espai. Un concert de 16 peces, algunes d'elles d'estrena on es combinava la sardana amb l'havanera i el repertori habitual de la coral.

 

Amb aquest concert, el Cor Indika ja ha pogut realitzar un total de tres concerts al llarg de l'any. I ara ja s'està organitzant el 20è aniversari, que se celebrarà el 3 de juliol a Sant Martí d'Empúries.

 

Ja a la tarda el protagonisme el va tenir l'Escola Municipal de Música El Gavià, amb el seu concert final de curs 'Del Xaxu al Gavià. Un particular viatge musical'. Una actuació per recordar la figura de Josep Vicens, l'Avi 'Xaxu' amb la participació de tots alumnes des de 3 anys fins a la Coral jove. Un concert especial previst inicialment per l'Any Xaxu, però que la pandèmia va obligar a ajornar. Finalment es va decidir estrenar-lo com acte previ a l'Aplec de l'Escala i sumar així una excel·lent col·laboració entre l'agrupació sardanista i l'escola de música. 

 

Un concert on van participar les corals de 3-4-5 anys, la preliminiar I i II, l'elemental i la jove, totes elles acompanyades per instrumentistes, alumnes del mateix centre. Així es va deixar sentir el flabiol i tamborí, el tible, la tenora, la trompeta, el trombó, el baix i la bateria. L'espectacle va comptar amb la narració de Jordi Piqué qui va interpretar el paper de l'Avi xaxu. Amb aquesta combinació es van sentir temes tan tradicionals com 'Bona Festa', 'Marieta Cistellera', 'Cançó Marinera' o 'El meu cant'. Un concert que per aforament es va interpretar dues vegades, a 2/4 de 6 i també a les 7 de la tarda a la sala polivalent.

 

Ara l'agrupació sardanista ja enfila els últims compassos per celebrar l'Aplec de la sardana aquest mateix cap de setmana. Un aplec adaptat per l'ocasió, amb concerts previs el dissabte dia 5 amb 'Les comarques gironines a so de cobla' al CER i el mateix dissabte a les 9 del vespre '100% Xaxu' a la Riba.Pel que fa a diumenge al matí 'Xaxu, estrenes... i més' a Pl. Catalunya i durant la tarda al mateix espai el plat fort, doble audició amb les cobles Els Rossinyolets i La Principal de l'Escala. Per accedir a qualsevol d'aquests concerts serà imprescindible inscripció prèvia a l'Alfolí o Oficina de Turisme presencialment o mitjançant la web a inscripcions.lescala.cat.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar