Publicitat
Publicitat

L'Escala acull la presentació Operació Shangó. La travessa del Sàhara

L'Alfolí de la Sal va acollir la presentació del llibre "Operació Shangó. La Travessa del Sàhara" de l'empordanès Jaume Torrent. Una història personal viscuda a l'Àfrica dels anys 70, durant els mesos de juliol i agost quan Torrent i els seus amics van fer un viatge al continent. 

L'advocat, escriptor i editor, Juame Torrent va presentar a l'Escala el seu darrer llibre Operació Shangó. La Travessa del Sàhara". Ho va fer acompanyat de l'alcalde i amic seu Víctor Puga i també de la seva amiga Montse Castaño qui va exercir de moderadora. Operació Shangó. La Travessa del Sàhara és una novel·la que parteix d'una història real viscuda per Torrent als vint anys juntament amb dos amics seus, una aventura pel desert del Sàhara, passant per Algèria, Mali, Níger, Senegal o Mauritània. Un viatge de 2 mesos i molts quilòmetres que van fer l'any 1970 durant els mesos més complicats, el juliol i l'agost. Una novel·la que com descobria, Castaño té un pròleg enriquidor que ja mostra un viatge trepidant ple d'aventures, anècdotes i experiències. 

 

La pandèmia ha estat la gran culpable, si es pot dir així, que aquest llibre hagi vist la llum. Doncs com explicava el seu autor, el confinament el va posar a ordenar calaixos i reviure aquell viatge a la panxa d'Àfrica. Així va ser com cada dia anava anotant records i moments, fins a aconseguir un total de 130 pàgines, però Torrent no tenia el llibre acabat de fet només tenia un dietari de viatge. 

 

La falta de literatura, de narració va obligar Torrent a buscar alternatives i polir el seu projecte. Una feina detallada de buscar dades, història i altres aspectes per aconseguir una novel·la rodona. Les postals i altres documents que va trobar del viatge el van ajudar a ficcionar el seu dietari.

 

Tots els assistents van poder comprovar la transformació d'aquelles 130 pàgines inicials a una novel·la capaç d'atrapar a qualsevol amant de les aventures i els viatges. Una presentació que podreu seguir, el dimecres dia 9 a les 9 del vespre per Canal 10 Empordà.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar