Publicitat
Publicitat

El cinema agafa ritme

'Cruella', 'Despierta la furia' i 'Uno de nosotros', plats forts d'aquest cap de setmana al cinema. A Torroella, la premiada 'El olvido que seremos' i arriba a les plataformes 'Parot', tal com diu el seu títol centrada en la doctrina judicial homònima.

Aquest cap de setmana les sales de cinema, mostren la seva millor cara després de mesos sense aixecar el cap. Sens dubte una de les destacades serà 'Cruella' el més nou de la factoria Disney i amb Emma Stone de protagonista. Una nova entrega on la figura principal recau a una de les dolentes de la companyia, com en el seu dia ho va fer Malèfica. Aquí ens traslladem a finals dels anys 70 a Londres, una jove somiadora, intel·ligent i creativa busca fer-se un lloc dins el món de la moda. Amb l'ajuda d'un parell de lladres viu grans aventures a Londres. Un dia el seu estil arriba a les orelles de la baronessa, però la seva relació convertirà aquesta jove amb una autèntica cruella venjativa. Una producció que segueix l'estratègia de la companyia, ja que s'estrena a les sales i amb accés prèmium a la seva plataforma digital.

 

Qui no li posarà les coses fàcils a la Cruella Devil serà Jason Statham amb el film 'Despierta la furia' de Guy Ritchie. Jason Statham interpreta a H, un misteriós home que arriba a una empresa de seguretat que s'encarrega de protegir camions blindats. En un dels seus trasllats, el camió és atracat, i H defensa els seus companys demostrant unes habilitats especials. Clar que H té un secret ocult i busca saldar comptes pendents del passat. 

Qui també lluitarà amb tot per recuperar el seu nét seran Kevin Coster i Diane Lane a 'Uno de nosotros'. Un film duu i sobri ambientat a territoris com Montana i Dakota del Nord, de violència lenta però que arriba. Una història ambientada els anys 60 on coneixem a una parella que després de la pèrdua del seu fill, veuen com la seva jove marxa de la casa amb el nét, perquè ha decidit tornar-se a casar. Quan la parella descobreixen que el padrastre de la criatura és un home violent i sense escrúpols, decideixen deixar-ho tot per recuperar a la seva família. Però s'enfronten a perills inimaginables, ja que s'adonen que la jova i el nen estan atrapats per una família que viuen al marge de la llei. 

Al cinema també hi trobarem 'El año de la furia', una producció uruguaiana espanyola. On el seu director Rafa Russo s'endinsa en una època negra de la història d'Uruguai, quan el govern i la policia buscaven pels carrers representants del Moviment de llibertat nacional per tancar-los a la presó i sovint torturar-los. Ho fa situant a l'espectador l'any 1972, moment on Diego i Leonardo, dos guionistes d'un reconegut programa d'humor s'enfronten els seus superiors per no voler rebaixar el to satíric del programa per no ofendre els alts càrrecs militars. Al costat oposat, el militar Rojas, torturador que buscar expulsar els seus dimonis amb Susana. Les vides d'un i altes s'aniran unint al mateix temps que la dictadura va arribant.

  

Torroella aposta per sessió única aquest cap de setmana amb la pel·lícula 'El olvido que seremos' l'últim treball de Fernando Trueba. Film guanyador del premi Goya 2020 a millor pel·lícula Iberoamericana, Premí Forqué i que va clausura el festival de Sant Sebastià. Un film que acosta a l'espectador la figura de Héctor Abad Gómez, professor i líder social Colòmbia , que va lluitar pels drets humans dels més desvalguts sense ideologia extremista en una època convulsa a Medellín.

El mes de maig s'ha convertit en un bon mes a les plataformes digitals, amb estrenes interessants. Aquesta setmana el protagonista se l'ha emportat l'especial de Friends a HBO o el final del Mètodo Kominsky a Netflix. El divendres arriben dues opcions destacades i les dues a Amazon Prime Video. Una d'elles 'Parot', un thriller amb Adriana Ugarte, Javier Albalá, Ivan Massagué i Blanca Portillo. Any 2013, just després de l'anul·lació de la doctrina Parot, que va comportar que desenes de presos fossin deixats en llibertat. Poc temps després, però, aquests expresidiaris comencen a aparèixer morts en les mateixes circumstàncies en què ho van fer les seves respectives víctimes. L'agent de policia Isabel Mora es trobarà al capdavant de la investigació mentre s'enfronta a la venjança que un dels criminals. 

I per un públic més jove i amb ganes d'emocions fortes s'estrena 'Panic'. Cada estiu, en un petit poble de Texas, els estudiants d'últim curs compateixen en una sèrie de desafiaments on el guanyador s'emporta tot el botí. Però aquest any, les normatives han canviat: el premi és més gran que mai i el joc molt perillós. Els jugadors s'hauran d'enfrontar als seus pitjors malsons i a més estan obligats a decidir que volen arriscar per guanyar. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar