Publicitat
Publicitat

Balanç desigual a l'equador del mandat municipal

A l'equador de mandat, els grups polítics en fan un balanç desigual, marcat especialment per la pandèmia, i marquen la línia del que hauria de ser els dos anys que resten fins a les properes eleccions.

Aquest dimecres, 26 de maig s'han complert dos anys justos des de les últimes eleccions municipals, les de la renovació de majoria de l'equip de CP, encapçalat per Víctor Puga. Majoria absoluta inapelable de 10 regidors, amb l'ERC d'Etna Estrems de segona força, amb 3 regidors; la reculada de Junts x Catalunya fins a 2 únics regidors, amb Robert Bosch de cap de llista; l'entrada de Gent de l'Escala, amb Carles Carlà al capdavant i de En Comú Podem, amb Albert Pons.Els dos primers anys de mandat, que es complien ahir, han estat marcats especialment per l'esclat de la pandèmia de Covid-19, el que ha trencat totes les previsions que s'havien fet. Així si més no ho comentava l'alcalde, Víctor Puga a l'espai Alcaldia.

Des del primer grup d'oposició, ERC, la seva portaveu, Etna Estrems, apunta que el partit està aconseguint els objectius marcats i lamenta la manca de diàleg del govern amb l'oposició.

No hem pogut recollir el balanç del grup de Junts per Catalunya, tot i haver estat convidat a dir-hi la seva. Sí que ha parlat Albert Pons, portaveu d'EnComú l'Escala, repassant els temes que han estat cavall de batalla del seu partit, com ara les polítiques d'habitatge, de joventut o la reivindicació de la municipalització de serveis com el de neteja viària i el d'aigua potable.

El grup independent Gent de l'Escala, considera que el municipi no ha evolucionat en aquest període. El seu portaveu, Carles Carlà es mostra especialment crític amb les majories absolutes.

 La pandèmia ha forçat a fer una política sobretot assistencial i posposar projectes estratègics com l'obra de la nova biblioteca a Can Masset. L'alcalde espera que en la segona meitat de mandat que ara comença serà una fase més expansiva.

Des d'ERC, els dos anys que ara engeguem han de servir per acabar de consolidar el grup i projecte polític i fer creure la població en una nova manera de fer política.

Els Comuns demanen revertir el model econòmic, el model de gestió i apostarien per una polítca d'habitatge més valenta.

Des de Gent de l'Escala, Carles Carlà anuncia que a partir d'ara canviaran la seva política comunicativa per intentar fer arribar a la gent del poble aquelles iniciatives o projectes que defensin des del seu partit.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar