Publicitat
Publicitat

El parc eòlic no tirarà endavant

Els opositors al parc eòlic marí Tramuntana força segurs que el projecte no tirarà endavant. Doncs els Fons Europeus Next Generation, no subvencionen projectes contra els quals hi hagi mobilitzacions dels habitants del territori.

Ahir a la tarda la sala del CER va acollir la xerrada informativa 'Stop Parc eòlic marí', una trobada per explicar des de diferents punts de vista l'impacte de la instal·lació del Parc Eòlic Tramuntana. Aquesta activitat l'organitzava la Plataforma Stop Parc eòlic, juntament amb Iaeden-Fòrum l'Escala Empúries. La plataforma expressava la seva preocupació no només per l'impacte al mar sinó també per l'impacte al territori que pot suposar la connexió de la línia des del mar fins al centre de distribució. Marta Ball-llosera del Fòrum l'Escala Empúries, assegurava als assistents que hi ha temps per aturar el projecte. Per dos motius bàsics: el procés inicial dels tràmits i també perquè els Fons Europeus Next Generation, no subvencionen projectes contra els quals hi hagi mobilitzacions dels habitants del territori. 

 

La xerrada va comptar amb les intervencions de la mateixa Marta Ball-llosera, Jordi Estévez del Fòrum l'Escala Empúries, Jordi Ponjoan de la Plataforma Stop Parc Eòlic, la biòloga i paisatgista Anna Zahonero, el geògraf Sergi Saladié, el científic Antonio Turiel i tancava l'acte Càndid Miró del Fòrum l'Escala Empúries. Tots ells exposaven les seves visions del Parc, coincidint en l'aposta per un model de transició energètica descentralitzat i participatiu.

 

Es van mostrar diferents imatges i renders, per demostrar l'impacte visual, marítim i terrestres de la instal·lació del parc a la Badia de Roses. Unes imatges que s'han fet amb rigor científic i amb càlculs reals. Unes diapositives que impactaven al públic. Per motius com aquest les plataformes opositores al projecte creuen en alternatives energètiques que no posin en perill l'economia de la zona i els valors paisatgístics i mediambientals que són molt importants per al territori. 

Per això el proper pas serà la mobilització programada per dissabte 29 de maig a les sis de la tarda 'Renovables sí, però no pas així' que es portarà a terme a l'Escala.

 

La plataforma seguirà treballant en la línia del rigor científic per continuar donant a conèixer l'afectació que tindrà el macroparc en la canalització i distribució de l'energia. I la importància de les mobilitzacions i protestes de la gent del territori. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar