Publicitat
Publicitat

L'escalenc Josep Callol nou director del Diari de Girona

L'escalenc Josep Callol, serà el nou director del Diari de Girona el pròxim 1 de juny. Callol va iniciar la seva trajectòria professional a Ràdio l'Escala, primer com a col·laborador i després formant part de la plantilla amb programa propi. 

El Diari de Girona estrenarà nou director a partir de l'1 de juny. Josep Callol, afrontarà el repte de dirigir el diari de referència de les comarques gironines, sent així, el primer periodista escalenc al capdavant d'un mitjà de comunicació d'àmbit territorial a la demarcació. Substituirà en el càrrec a Jordi Xargayó, després de vint-i-tres anys ocupant la direcció del diari, període en el qual el rotatiu ha experimentat una profunda modernització i ha aconseguit els més alts nivells de difusió i audiència. 

Josep Callol, periodista i tècnic en relacions públiques, assumeix la direcció després d'una llarga carrera al Diari de Girona iniciada l'any 1996, primer com a redactor de successos, comarques i política, i posteriorment com a cap de secció de Comarques i redactor en cap d'informació local des de l'any 2002. Les seves primeres incursions al periodisme, però, les trobem a Ràdio l'Escala, com a col·laborador en programes musicals i magazins i on va tenir el seu primer contracte de treball, el 1990, com a realitzador i presentador de programes informatius. Una experiència que ha recordat al programa 'El més calent a l'aigüera' de l'emissora local, destacant els seus mentors, Montse Pous i Lluís Bruguera.

Callol afronta la direcció amb ganes i il·lusió, conscient dels canvis tecnològics i digitals que pateix el sector i amatent al futur de la premsa escrita. 

 

Josep Callol ha liderat els treballs d’investigació de nombrosos afers de corrupció de la política catalana, com el cas Treball, el cas Turisme o el cas Farreres. És coautor, amb Eduard Cid, del llibre “La negra mancha de CiU” sobre el cas de finançament il·legal d’Unió Democràtica. També és coautor, amb Montse Pous, del Llibre “L’electricitat”, editat l’any 1995 per la Diputació de Girona.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar