Publicitat
Publicitat

La gent gran protagonista del Dia Internacional dels Museus a l'Escala

El Museu de l'Escala dedica el Dia Internacional dels Museus a la gent gran. Un grup de residents del Pins han visitat el museu de l'Anxova i de la Sal i han fet un taller de memòria. 

Com cada any, el Museu de l’Anxova i de la Sal se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus que aquest any, excepcionalment va iniciar-se el dia 15 de maig amb diverses activitats. Enguany, la diada té la gent gran com a protagonista. En aquesta edició es vol potenciar tota la feina feta pels museus durant aquest any, especialment la que té a veure amb el seu vessant més pròxim i social, donant suport a col·lectius especialment vulnerables, gent gran i col·lectius amb risc d’exclusió, molt afectats per la pandèmia del Covid-19. Per aquest motiu el MASLE ha volgut donar la benvinguda a la gent gran i ha organitzat una visita guiada i un taller de memòria a un grup de 20 persones de la Residència Els Pins, en la que ha estat la primera sortida del centre des del març del 2020. 

El taller, a càrrec de Gabriel Maragall, ha permès documentar imatges antigues de l’Escala o de les tasques dels pescadors gràcies a la memòria dels més grans. 

 

Davant el moment que estan vivint les societats actuals arran de la pandèmia, el Consell Internacional dels Museus aposta pel paper que han de jugar els museus en les societats i en el lideratge que aquests han d’assumir en els canvis que es presenten. 

Per aquesta activitat el museu, excepcionalment, ha tancat per aquest grup d’Els Pins per garantir la màxima seguretat per aquest col·lectiu de risc. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar