Publicitat
Publicitat

Espantabruixes i signes exorcitadors a les llars de l'Escala

Els àmbits rurals de l'Escala han mantingut fins avui nombrosos elements per espantar bruixes i mals esperits, sobretot en teulades, xemeneies i façanes. El museu ha dedicat l'últim número dels Fulls d'Història Local a aquests elements i el Centre d'Estudis Escalencs una xerrada i visita guiada.

Les dotzenes jornades d el Centre d'Estudis Escalencs han dedicat una jornada als elements arquitectònics que es feien a les cases per a protegir-se de mals esperits i de bruixes. Elements com els penells espantabruixes, les dents de lleó, creus protectores, custòdies i hostiers, entre d'altres. Molts d'aquests elements es conserven i es poden observar encara avui sobretot en els àmbits rurals com Cinclaus o Sant Martí d'Empúries. Una vintena de persones va seguir la xerrada i visita guiada de dissabte passat, conduïdes per l'expert en la matèria Gabriel Martín Roig.

Un dels elements més destacats que es pot veure en diferents masos de l'Escala és les dents de llop.

La visita guiada va transcórrer per l'àmbit de Cinclaus i Sant Martí d'Empúries.

El Full d'Història Local número 105, editat amb un nou disseny, es pot trobar als quioscos i llibreries de l'Escala al preu de 4 euros. Dissabte vinent, nova cita d'aquestes jornades, amb presentació d'un nou exemplar de la col·lecció Viu el Patrimoni de l'Escala, dedicat al Molí de SAnt Vicenç.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar