Publicitat
Publicitat

L'Escala s'adapta als 30 quilòmetres per hora

Com totes les poblacions l'Escala s'està adaptant a la nova normativa que regula la velocitat de vehicles al municipi. Tot i que pràcticament no s'han hagut de fer canvis, s'està reforçant la senyalització perquè els conductors tinguin clar a quina velocitat es pot circular en cada punt.

L'Escala redueix el limit de velocitat a totes les vies urbanes del municipi amb un carril per sentit, excepte la Closa d'en Llop, que continuarà limitada a 50km/h. A partir d'ara, s'ha de circular a un màxim de 30km/h a tots els carrers de l'Escala. El canvi s'ha fet en motiu de la nova normativa que ha entrat en vigor aquesta setmana i que s'aplica a tot l'estat i suposa una reducció respecte als 50 km/h que eren vigents en molts llocs.

La DGT remarca que el risc de morir per un atropellament cau un 80% quan es redueix el límit de velocitat. A més, també es redueixen les emissions contaminants i el soroll.

El límit baixa a 20 km/h als carrers amb una calçada de plataforma única, és a dir, en què les voreres i la calçada són al mateix nivell, com la plaça de l'Ajuntament i l'Esglèsia o en zones peatonals com la Platja de les Barques. 

Amb el canvi l'Ajuntament també vol promoure la mobilitat activa, com anar a peu o amb bicicleta, per tal d'avançar cap a un poble "més saludable".



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar