Publicitat
Publicitat

Ple ordinari de baixa intensitat

El ple aprova per unanimitat una moció on demana la regulació sobre projectes d'energies renovables abans no s'aprovin macroprojectes com el del parc eòlic Tramuntana. A la mateixa sessió, l'oposició demana un nou ROM (Reglament Orgànic Municipal) i el govern es compromet a obrir el debat, però vota en contra de la moció que ho proposava.

La proliferació de projectes d'implantació de captadors d'energia renovable, ja sigui eòlica o solar, i la pressió que això comporta sobre el territori ha fet que proliferin també les manifestacions de les administracions locals reivindicant una plnificació avui inexistent.  Aquest seria el punt de partida de la moció que ahir es va aprovar per unanimitat en la línia de demanar que es reguli la implantació d'energies renovables abans d'autoritzar cap projecte, posant d'exemple el Parc Eòlic Tramuntana. Perquè la transició energètica sigui efectiva és imprescindible que es faci de forma ordenada i planificada. La moció era presentada conjuntament per ERC, CP, En Comú l'Escala i Junts per Catalunya i partia d'un text ja debatut a nivell comarcal. Exposava els motius de la moció, Etna Estrems, portaveu d'ERC.

Motius compartits per tots els grups. Des de CP es feia incís en la necessitat que la planificació no serà útil si no s'escolta el territori.

I per En Comú l'Escala, Albert Pons, demanava que cada grup municipal faci pressió al seu partit a nivell territorial.

El més crític amb la moció va ser el regidor de Gent de l'Escala, Carles Carlà, apuntant que el que ahir es debatia es podria haber debatut fa anys.

Tot i que inicialment no havia participat en la redacció de la moció, finalment també JxCat es va sumar a la proposta.

Completava el debat l'alcalde, Víctor Puga, especialment crític amb la inacció de la Generalitat a l'hora de planificar el territori.

L'altra moció debatuda ahir no va causar tanta unanimitat. Era un text demanant el compromís d'obrir un debat per a l'articulació d'un ROM (Reglament Orgànic Municipal). Els grups proposants eren En Comú l'Escala, Esquerra Republicana i Gent de l'Escala.La va exposar el portaveu de Gent de l'Escala, Albert Pons

Des d'ERC destacaven la utilitat que tindria un ROM a l'hora de regular la participació ciutadana en els afers públics municipals.

A Gent de l'Escala, el que va destacar més el seu regidor va ser la voluntat d'obrir el debat i generar un diàleg ampli entre tots els grups.

La moció no va obtenir el suport del govern municipal i, per tant, no va prosperar. Això no treu, però, que l'alcalde puntualitzés que subscriu la voluntat d'obrir el diàleg.

Abans de la moció, el ple havia aprovat l'adhesió al conveni subscrit entre l'Agència Estatal d'Administració Tributària i la Federació Espanyola de Municipis i Província en matèria d'intercanvi d'informació tributària ic ol·laboració en la gestió recaptatòria amb les entitats locals i nomenament d'un interlocutor únic; va aprovar també les liquidacions definitives per contribucions especials del projecte d'urbanització del carrer Sàlvia i passatge Camp RAbassa, i una modificació de crèdit a la partida d'activitats de la Sala Polivalent per valor de 7450€. TEmes tots ells, aprovats per unanimitat.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar