Publicitat
Publicitat

Bon balanç del 25è Triumvirat Mediterrani, tot i les restriccions

El Triumvirat Mediterrani tanca portes amb satisfacció, tot i la contenció i l'eliminació dels actes més populars i multitudinaris. Dissabte a Empúries i ahir a l'Escala tots els actes van tenir molt de seguiment  havent-se de doblar les sessions d'algun dels tallers o visites.

Acompanyat d'una meteorologia quasi estiuenca, el Triumvirat del 25è aniversari s'ha clausurat amb molt bones sensacions de tots les col·lectius implicats. No hi ha hagut ni el mercat ni els espectacles populars com la lluita de gladiadors a La Platja. Els tallers i visites han estat limitats d'aforament en compliment de les mesures de seguretat anticovid. Molts d'ells han hagut de penjar el cartell de localitats exhaurides i en algun cas s'han doblat les sessions. Una bona manera d'acostar-se al passat clàssic grec i romà d'aquestes terres, adaptat a tots els públics. Al final, la sensació generalitzada és de satisfacció per haver pogut recuperar la seva celebració, malgrat no s'hagi pogut fer totes les activitats habituals.

Els actes de dissabte es concentraven a Empúries i els d'ahir, a l'Escala. La directora del MAC-Empúries es mostrava molt contenta de com es van desenvolupar les activitats, tant les específiques de Triumvirat com les habituals del museu.

Una de les novetats del triumvirat d'enguany va ser la sessió de cinema de dissabte al vespre. Es va projectar la pel·lícula "Agora" d'Alejandro Amenábar, a mode de tastet o de presentació del que vol ser un autèntic festival de cinema que es programarà a l'estiu amb el títol de Peplum.

La sessió de cinema era organitzada per l'associació d'amics del museu d'Empúries Untikesken.

Ahir, ja des de mig matí, La Riba prenia el protagonisme del Triumvirat. Allà s'hi concentraven els tallers d'oficis i artesans romans, a càrrec del Grup de Reconstrucció històrica de Barcelona que van concentrar l'atenció del nombrós púlbic que es va acostar fins a La Platja. Els més menuts també tenien el seu racó de triumvirat, amb els tallers organitzats per Empordà Caterva, responsables dels serveis educatius del MAC-Empúries. Es va fer un taller de mosaics i un altre de mascaretes teatrals. I a la tarda, s'hi va afegir encara l'espectacle familiar "La terrasseta dels déus", conte mitològic amb música chill outEspectacles familiar. Conte Mitològic i Música Chill La Terrasseta dels Déus.Entremig, a migdia, hi va haver moment per a la reflexió, amb la xerrada vermut "Menjar i salut en els temps romans. Herències d'ahir en la dieta d'avui". Va ser protagonitzada pel professor del departament d'Història i Arqueologia de la UB Carles Buenacasa. Una conferència per il·lustrar què es menjava en l'antiguitat i com ha canviat des de llavors fins avui. Una constant és que, encara avui, el menjar és un element d'ostentació.

Un sopar de l'antiguitat, per exemple, tenia molts trets en comú amb un sopar d'avui en dia. Amb entrants, primer plat, segon plat i postres.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar