Publicitat
Publicitat

El perquè de les escriptores amb pseudònim masculí

La càtedra Víctor Català planteja divendres i dissabte unes jornades d'estudi sobre l'ús de pseudònims masculins entre dones escriptores. El lema és "Noms de ploma, noms de dona?" completat amb dos espectacles basats en textos de Víctor Català com La Infanticida i Solitud.

La càtedra Víctor Català va adoptar aquest nom i no pas el de Caterina Albert entenent que el nom artístic és una bona representació dels problemes i les tensions del Modernisme. Un nom masculí entorn el qual va construir la seva imatge pública alhora que salvaguardava la seva independència com a creadora. El cas de Caterina Albert - Víctor Català és el fil conductor de les jornades de debat que es celebren divendres i dissabte a l'Escala, que amb el lema "Noms de ploma, noms de dona?" es plantegen perquè certes dones escriptores opten per publicar amb pseudònim masculí.

En el transcurs de les jornades, es vol fer una panoràmica sobre el tema a través de casos concrets com Fred Vargas, Maria Mercè Marçal, Patricia Highsmith.

Però a banda de l'apartat més acadèmic, les jornades inclouran també dos espectacles. Divendres al vespre, una versió sobre La Infanticida, a la Sala Polivalent i diumenge l'espectacle "Solitud a Stromboli".

L'entrada per a la Infanticida s'ha d'adquirir a inscripcions.lescala.cat. El rpeu és de 13€ si es compra anticipada i de 15€ si es compra a taquilla. Per a la resta d'actes de les jornades, és obligatòria la inscripció a través de cvc@udg.edu 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar